Sportski klubovi s područja grada Vinkovaca odgovorno su pristupili novonastalom problemu. Treneri svih ekipa oslobodili su svoje sastave od bilo kakvih ekipnih klupskih obaveza, te su na taj način, barem donekle, dali svoj doprinos u suzbijanju daljeg širenja virusa i što skorijeg vraćanja u normalu.

Jedan od njih je i Karate klub Vinkovci. “Preporuka je da članovi do daljnjega individualno treniraju u vlastitom prostoru. Naglasak je na kondicijskim vježbama koje većina zna sama izvesti kako bi koliko toliko održali formu do nastavka sezone. Našem najtrofejnijem članu i reprezentativcu Josipu Slavičeku uspjeli smo neposredno prije ove pošasti osigurati tatami i vreću da može dodatno trenirati i kod kuće. Upravo se pokazuje da je ta odluka bila pun pogodak.”, rekao je Jakov Šikić, jedan od trenera u KK Vinkovci.

Dodao je kako se nada da će i u budućnosti i ostalim perspektivnim članovima uspjeti osigurati takve vrhunske uvjete za dodatne treninge kod kuće. “Da bi se postigao i održavao vrhunski rezultat trening mora postati dio svakodnevnog života. Nova je ovo situacija, sve nas je iznenadilo i nadamo se da neće potrajati dugo kako bi se vratili redovnim treninzima i natjecanjima.”, kazao nam je Jakov.

Članovi Karate kluba Vinkovci početkom veljače uspješno su odradili međunarodni turnir u Ivanić Gradu. Krajem veljače dva člana nastupila su za reprezentaciju na 40TH Grand prix Slovakia. U trećem mjesecu bili su najbolji na 1. kolu lige u Osijeku. U planu su imali turnire u Zagrebu i Đurđevcu kako bi se što kvalitetnije pripremili za Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste koje se trebalo održati u travnju, ali zbog trenutne situacije svi turniri su otkazani.

Karate klub Vinkovci je, 26. ožujka, virtualno proslavio 44 godine postojanja kluba. Tom prigodom na svojoj facebook stranici objavili su dokumente o prvoj skupštini i osnivačima Karate kluba “Cibalia” Vinkovci čiji je nasljednik današnji Karate klub “Vinkovci”. Osnivači su bili: Jakob Milanović, Marko Bošnjak, Miroslav Ujlakoš, Davorin Bajakić, Marko Perić, Boro Šimić, Petar Periša, Ivica Cvitković, Milan Kalanj i Ante Majić.