U velikoj akciji fanovi grupe Elemental dali su više od 15000 glasova kako bi kreirali set listu koncerta kojeg će bend odsvirati u subotu 15. prosinca u Tvornici kulture, druge večeri proslave njihovih 20 godina na sceni.

Kroz dva koncerta nazvana “XOXO”, u petak 14. i subotu 15. prosinca, Elemental će radno obilježiti dva desetljeća svoje glazbe. I dok će bend sam složiti popis pjesama za petak selekcija za subotnju svirku u potpunosti je prepušten u ruke svima koji ih prate i vole. Više od impresivnih 15 tisuća glasova skupljenih u 15 dana kreiralo je ultimativni fanovski top 20 na kojem su se, počevši od vrha, našle pjesme “Male stvari”, “U mojoj glavi”, “Ljuljaj brod”, “Malena”, “Oproštajna pisma”, “U duši smo junaci”, “Sama”, “Goli i bosi”, “Prokleta ljubav”, “Priroda i društvo”, “S trideset”, “Iz dana u dan”, “Napokon”, “Breza”, “Bolji si”, “Gdje je moj grad”, “Ništa”, “Tempo velegrada”, “Ne vjerujem” i “Crveno”.

Grupa će, da ne bude zabune, u petak svirati sasvim drugačiju setlistu, ali i u specijalnom i jedinstvenom “pakiranju” pripremljenom posebno za tu večer u Tvornici. Za taj nastup u prodaji je ostalo još svega 100 ulaznica. Ukupno, u Elemental će u dva dana u Tvornici izvesti 40 pjesama.

Uoči koncerata Elemental i Menart objavili su “XOXO”, prvu best of kompilaciju benda.

„Odabrali smo najbolje i najuspješnije pjesme koje su nam obilježile prvih 20 godina rada. Sve su to hitovi koji su sjajno prošli kod publike, a koje i bend iznimno voli. Ove su nas pjesme obilježile, utabale put i neizmjerno smo sretni sto imamo priliku raditi muziku iz srca.“ – složno su izjavili članovi Elementala. Pomno odabranih 17 pjesama presjek su dugogodišnjeg stvaranja ovog grupe mogu se poslušati na Deezeru, a u petak i subotu kupiti u Tvornici kulture.

Kompilacija i koncerti vrhunac su višemjesečnih akcija povodom 20 godina Elementala. Sve je započelo još u listopadu sjajnim novim singlom “Nešto glasno”, a dodatno se zahuktalo u studenom objavom biografije “Sve, samo ne romantika”, autora Marka Podruga.

Cijena jednodnevnih ulaznica za petak i subotu iznosi 70 kn do 13. prosinca te 90 kn na sam dan pojedinog nastupa. Dvodnevne ulaznice su dostupne po cijeni od 110 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), na svim prodajnim mjestima Eventima i online na www.eventim.hr.