19 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Više od 600 djece na sutrašnjem Cvjetnom korzu

Više od autora

- vl promo-

Sutra, s početkom u 10 sati, na vinkovačkom korzu bit će održana bajkovita manifestacija Cvjetni korzo Vinkovci. Sudjelovat će preko 600 djece vrtićke skupine i niži razredi osnovnih škola iz Vinkovaca i bivše općine Vinkovci.

„Nadam se da će kao i svake godine svi uživati, da će nas vrijeme poslužiti i da će djeca pokazati cvjetne kostime koje su izradili s tetama i učiteljicama te veselje na vrhuncu i lijepu zabavu”, kazala je zamjenica pročelnice Upravnog odjela za kulturu i turizam, Jasna Garvanović.

Prošle godine imali smo priliku vidjeti razne kostime, suncokrete, makove, božure, tulipane, tratinčice i pčelice, stoga ne sumnjamo kako nas i ove godine čekaju slična kreativna cvijeća i životinjice.

Arhiva

Organizator manifestacije je Grad Vinkovci, a povorka počinje u 10 sati ujutro kod bivše PIK-ove zgrade, odakle kreće prema pozornici koja će biti postavljena kod Gimnazije. Završetak je predviđen oko 12 sati.


„Dječica se predstavljaju na bini, nešto otplešu i otpjevaju kao i svake godine. I ove su godine pripremljene nagrade, a prva je jednodnevni izlet u Osijek gdje djecu odvedemo u zoološki vrt, nakon toga u Mc Donalds, malo razgledavanje grada. Imamo drugu i treću nagradu, a to je naravno hrpa slatkiša, pribora, dječjih igara i uveli smo čak jednu novu, a to je nagrada za najsimpatičniju grupu”, dodaje Garvanović istaknuvši kako će za djecu biti pripremljene sokovi i kiflice.

Arhiva

U subotu u 19 sati, nastupit će Vinkovački dječji folklor, mališani dječje skupine sva četiri vinkovačka folklora: FA Lisinski, Gatalinka, KUD Izvor i KUD Šumari počastit će nas jednim nastupom gdje će nam pokazati što naši najmlađe izvode i kako oni čuvaju našu tradicijsku baštinu.

„Pozivam da se svi provesele i pruže podršku našim mališanima”, istaknula je Garvanović.

Zanimljivo je kako je prvi put ova manifestacija održana 31. svibnja 1998. godine, a Cvjetni korzo bio je dio obilježavanja Dana državnosti.

Arhiva

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno