U noći sa subote na nedjelju, u poslovnoj zoni “Zalužje” u Vinkovcima, u velikom su požaru izgorjela skladišta triju vinkovačkih tvrtki. Kako neslužbeno doznajemo, požar je izbio u jednom od skladišta, potom se proširio i na preostala dva, a tom su prilikom izgorjele prostorije stolarskog obrta “Matanović”, “URA kuhinja” i elektroinstalaterskog i građevinskog obrta “EL-TEL-FRIZ”.

U požaru je izgorjela hala koju koriste ove tvrtke, a u kojoj su se nalazili razni strojevi, građevinski materijal, vozila i ostala oprema. Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske napominju da su požar ugasili vatrogasci JVP Vinkovci, da ozlijeđenih osoba nije bilo, te da je u tijeku očevid nakon kojega će se znati više detalja o uzroku i posljedicama ovog nemilog događaja.

Iz stolarskog obrta Matanović nisu željeli komentirati požar dok očevid ne bude gotov, naglasivši samo da su, na žalost, izgubili sve, od strojeva i opreme do materijala potrebnog za izradu stolarije. Josip Karačić iz EL-TEL-FRIZA također ističe da će više o svemu znati nakon očevida. “Ne bih govorio o nekim određenim detaljima, ali mogu reći da je šteta ogromna, po mojoj procjeni od 5-7 milijuna kuna, da bi sve vratili u početno stanje. Izgorjela nam je većina opreme, strojeva i materijala koji su prilično skupi”, priča nam Karačić uz opasku da njegove prostorije nisu bile osigurane, pa nema mjesta za nagađanja o mogućem namjernom podmetanju požara kako bi se izvukao novac od osiguranja.

Mijo Radat iz URA kuhinja pak štetu procjenjuje na desetak milijuna kuna, kaže izgorjela mu je kompletna hala od gotovo 1000 kvadrata, a u njoj sva sirovina, gotovi proizvodi, strojevi i razni alati.

Niti njegovo postrojenje nije bilo osigurano, a o uzrocima požara također ne želi govoriti dok policija ne završi očevid.