24 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

Visokogorac i putopisac Matej Perkov gostovao u nuštarskoj knjižnici

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Narodna knjižnica i čitaonica sv. Benedikta Nuštar, koja djeluje kao Ogranak Gradske knjižnice i čitaonice u Vinkovcima, ima vrlo razvijenu programsku djelatnost te se u knjižnici kontinuirano održavaju promocije knjiga, književne večeri, različite kreativne i edukacijske radionice te drugi zanimljivi sadržaji.

Tako je jučer u knjižnici putopisno predavanje “Od mora do vrha – Iran 2017” održao koprivnički visokogorac i putopisac Matej Perkov. Uvodnu riječ dala je Martina Vignjević, voditeljica knjižnice, a potom je Matej Perkov, uz projekciju niza atraktivnih fotografija opisao mjesec dana provedenih i Iranu, koliko mu je bilo potrebno kako bi se na najviši azijski vulkan (5671 m) ispenjao od obale Kaspijskog mora, najvećeg na svijetu. A drevna Perzija putniku namjerniku kazuje mnogo priča, a najčuvenija od svih je ona o susretljivosti i dobroti njenih stanovnika. Na svom putu koji je počeo od pješčane plaže Matej Perkov prolazio je kroz džunglu, polja riže, planine i veličanstveni kanjon Haraz, ali i iskusio ritam života milijunskog Teherana.

Ovom prilikom predstavljena je i nova knjiga Mateja Perkova “Želim dotaknuti nebo” u kojoj, na 300-injak stranica uz mnoštvo zanimljivih fotografija, autor daje svoje viđenje planinske romantike. Uz opise svojih uspona Matej Perkov također samokritički sagledava svoje odluke, razmišljajući o emocionalnom i duhovnom spajanju s planinom. Tako je ljubiteljima putopisa s tematikom planinarstva i outdoor sportova ponudio ovom štivo koje će ih ponukati da razmisle o svemu onom što će ih obogatiti svaki put kada odluče svoje vrijeme provesti u prirodi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno