25 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

vlč. Ante Lučić novi župnik u Mirkovcima i Maloj Bosni

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Nadbiskup Đuro Hranić predvodio je u vinkovačkoj župi Bl. Alojzija Stepinca misno slavlje i obred uvođenja u službu upravitelja župe vlč. Ante Lučića. Koncelebrirali su dekan Vinkovačkog dekanata, istovremeno vođinački župnik, preč. Ante Šiško i tajnik Nadbiskupskog ordinarijata vlč. Domagoj Lacković.

„Često smo, premda živimo jedni pored drugih, udaljeni jedni od drugih. Živimo zajedno, ali ne jedni s drugima, nego samo jedni pored drugih. Toliki smo si stranci da jedni drugima niti možemo, niti imamo hrabrosti govoriti o sebi i o onome što proživljavamo; nemamo želje, volje niti hrabrosti iskreno, te s povjerenjem uzajamno razgovarati. Draga braćo i sestre, dragi vlč. Ante! Imajte snage, volje i želje slušati, razgovarati i živjeti kao jedno stado. Dajte da se osjeti ona radost i živost ove župne zajednice koja se osjećala u trenucima osnivanja ove župe. Budite jedni drugima na radost i obogaćenje. S potpunim povjerenjem u vas i vlč. Antu ostavljam vam ga vama kako bi ste zajedno izgrađivali ovu župnu zajednicu u Mirkovcima i Maloj Bosni”, rekao je u prigodnoj propovijedi đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit.

Novijom praksom uvođenja u službu predstavlja se novog župnika zajednici koju će voditi u predstojećem razdoblju dok nadbiskupski dekret ne propiše drugačije. Vlč. Ante Lučić duhovno će skrbiti za vjernike Mirkovaca i Male Bosne.

Ovom prigodom zahvalio je na ukazanom povjerenju voditi povjereno mu stado na slavu i korist duša ovog pitomog slavonskoga kraja. “Hvala vama, dragi župljani, na srdačnoj dobrodošlici i otvorenosti koja se mogla vidjeti u prethodnim danima. Obećavam da ću nastojati boriti se kao dobri pastir za povjereno stado. Neka nam svima u tom nastojanju pomogne zagovor sv. Josipa i blaženog Alojzija Stepinca”, poručio je novi upravitelj vlč. Lučić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno