Povodom obilježavanja Dana Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske na vojnom poligonu Gašinci jučer i danas provedeno je natjecanje za najbolji borbeni tim Gombr-e. Prvo mjesto osvojio je tim iz Vojno-obavještajne satnije, drugo tim iz satnije Veze, a treće mjesto osvojio je tim iz Logističke satnije.

Na natjecanju je sudjelovalo 19 ustrojbenih formacijskih timova postrojbi Gombr-e od po četiri člana. Svaki je tim prošao stazu dužine 25 kilometara kroz ukupno osam radnih točaka noseći pritom opremu, odnosno borbeni ranac težak 20 kilograma te zaštitnu kacigu i masku.

Tijekom natjecanja provjeravale su se sposobnosti iz područja taktike, bojevih gađanja, orijentacije, prolaska kroz kontaminirano područje, bacanje ručne bombe, savladavanje opasnog područja i minskog polja, zbrinjavanja ranjenih te rukovanje osobnim naoružanjem. U ime zapovjednika Gombr-e brigadira Mije Validžića, zapovjednik natjecanja bojnik Ivan Liović zahvalio se sudionicima, upravljačkom dijelu na organizaciji i provedbi natjecanja. Najboljim će natjecateljima biti uručene nagrade na središnjoj proslavi obilježavanja 12. obljetnice Gombr-e, koja će se 21. ožujka održati u vojarni 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi u Vinkovcima.