4 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. ožujka 2023.

Vozačica u Vinkovcima napuhala 2,16 promila

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Za vikend se dogodilo 13 prometnih nesreća, izvjestila je Policijska uprava Vukovarsko-srijemska. Kumovala je uglavnom neprilagođena vožnja mokrim i skliskim, kišnim cestama.

U Podgrađu vozač osobnog automobila nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju kolnika i uvjetima ceste uslijed čega prelazi na lijevu prometnu traku i dolazi do frontalnog sudara sa vozilom iz suprotnog smjera pri čemu su vozačica i putnica zadobile tjelesne ozljede.

U Otoku pri izlasku s parkirališta vozač nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom uslijed čega dolazi do udara u drugo vozilo, pri čemu je vozačica zadobila tjelesne ozljede.

Na cesti koja povezuje Privlaku i državnu cestu broj D55 (Vinkovci-Županja), vozačica nije prilagodila brzinu kretanja vozila stanju kolnika i osobini ceste uslijed čega je došlo do slijetanja vozila s ceste pri čemu je zadobila tjelesne ozljede.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 5 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,16 g/kg zabilježena je kod 36-godišnje vozačice u Vinkovcima. Prema jednom vozaču određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Županji, Bošnjacima, Negoslavcima, Soljanima, Iloku, Tovarniku i po dvije u Vinkovcima i na autocesti A3.

Stacionarne kamere zabilježile su 74 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D2, 54 prekršaja.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno