23 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Na 50. mitingu Mladosti VPK-u se priključili i klupski veterani

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Proteklog vikenda, 16 plivača i plivačica Vinkovačkog plivačkog kluba sudjelovalo je na 50. jubilarnom međunarodnom mitingu „Mladost”.

U konkurenciji čak 58 klubova i 594 plivača iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, a vinkovačku VPK ekipu predstavljale su sestre Mia i Lea Babić, Nika Brdar, Fran Budimir, Leon Čugura, Jurica Dragun, Luka Gugić, Jakov Maletić, Dinko Marić, Boris Ostović, Gabrijel Petričević, Marko Polešćuk, braća Filip i Patrik Puce, Damir Sukop i Domagoj Šego.

Isplivani su odlični rezultati, osobni rekordi i norme za nastup na državnom prvenstvu, a motiva nije nedostajalo jer su nastupali brojni reprezentativci, europski rekorderi i olimpijci, a rušeni su i stari hrvatski rekordi, izvijestili su iz kluba.

Fran Budimir je isplivao A mlađu juniorsku normu na 50m slobodno, A mlađu juniorsku na 50m prsno, A mlađu juniorsku na 100m prsno i B mlađe juniorsku normu na 100m slobodno.

Boris Ostović je isplivao B mlađe juniorsku normu na 100m leđno i A mlađe juniorsku na 200m slobodno.

Nika Brdar je otplivala B seniorsku normu na 50m slobodno.


Jurica Dragun je isplivao A seniorsku normu na 50m prsno, A juniorsku na 100m prsno i A seniorsku na 200m prsno, A mlađe juniorsku normu na 100 mješovito.

Marko Polešćuk je isplivao A mlađu juniorsku normu na 50m slobodno, B mlađu juniorsku na 100m slobodno i A mlađu juniorsku na 50m leptir.

Jurica se plasirao u A finale u kvalifikacijskoj utrci na 200 prsno i zauzeo visoko 6. mjesto na ljestvici, dok je u B finalu na 100m prsno bio 9.

Marko se također plasirao u C finale na utrci 50m leptir te zauzeo 7. mjesto.

“Čestitamo svima na odličnim rezultatima, a posebno nam je drago da su s nama bili naši prije svega uzorni studenti i odlični plivači, Nika Brdar, Damir Sukop, Leon Čugura ičime smo potvrdili da smo velika plivačka obitelj koja rado i nakon aktivne plivačke karijere podržava svoj voljeni klub”, poručili su iz VPK dodajući kako je boje kluba branio i Dinko Marić, novopečeni magistar kineziologije, uvijek na raspolaganju svom klubu.

VPK-ovci iz kalendara natjecanja najavljuju Regionalno prvenstvo Hrvatske koje će biti održano u Sisku 3. i 4. prosinca ove godine, a do tad nastavljaju sa svakodnevnim treninzima iščekujući još odličnih rezultata uz slogan Budi velik, budi jak, budi VPK!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno