U organizaciji Plivačkog kluba Osije Žito u subotu je na bazenima u Vukovaru održano plivačko natjecanje pod nazivom Lima kup 2019.

Na natjecanju je nastupilo 313 plivačica i plivača iz ukupno 16 klubova, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, te Hrvatske. Vinkovački plivački klub nastupio je s 34 plivačice i plivača, a mlade nade Vinkovačkog plivačkog kluba su, nakon odličnog rada na treninzima, pokazale uspjeh i na samom natjecanju.

“Vremena su poboljšana te su isplivane neke nove discipline koje do sada nisu bile plivane, a osvojeno je ukupno 5 medalja. Tomo Petrinić je plivao 4 puta i svaki put osvojio medalju. Na 50 m delfin u konkurenciji 29 plivača osvojio je srebro, na 50 m leđno u konkurenciji 53 plivača broncu, na 50 m prsno u konkurenciji 47 plivača srebro i na 50 m slobodno u konkurenciji 51 plivača srebro. Tomin klupski kolega Ivor Rakijašić je osvojio broncu na 50 m leđno u konkurenciji 36 plivača. Treba napomenuti da je Tomo bio 2. najbolji plivač natjecanja u svojoj kategoriji”, ističu iz kluba. Napominju kako su i ostali njihovi plivači ostvarili zapažene pomake u ostvarivanju vlastitih ciljeva, a koji su postavljeni na početku sezone. Iz VPK također pozivaju i sve zainteresirane da im se pridruže i okušaju u plivanju, jednom od najzahtjevnijih, a ujedno i najzdravijih sportova.