17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Vrtićarci kroz edukativno druženje s policijom obnovili znanje o sigurnosti u prometu

Više od autora

- vl promo-

U prostorijama policijske uprave u Vinkovcima policijski službenici su, kroz predavanje i igru, “Zvjezdice” iz vinkovačkog vrtića poučili o osnovnim pravilima u ophođenju s nepoznatim osobama, kao i o postupanju prilikom pronalaska nepoznatih predmeta. Potom su razgovarali o neprihvatljivosti nasilja među djecom, odnosno o važnosti razumijevanja i prihvaćanja različitosti svakog od nas.

Djeca su obnovila i znanje o sigurnom kretanju u prometu, kako u automobilu, tako i pješice, a s posebnim oduševljenjem svako je dijete izradilo svoj vlastiti otisak prsta na podsjetniku, koji su, uz druge prigodne darove, za njih pripremile policijske službenice za prevenciju, kao uspomenu na današnje druženje s policajcima.

„Bombončići“ iz vukovarskog dječjeg vrtića posjetili su pak Policijsku postaju Vukovar, kako bi svojim prijateljima policajcima čestitali predstojeći Dan policije i zahvalili na gostoprimstvu koje su im ukazali krajem lipnja 2022. godine, kada su ih u prostorijama postaje upoznali sa svojim poslovima, prostorijama i opremom, od kojih su ih se, kao i uvijek, najviše dojmili prostorije za zadržavanje i policijska vozila.Ovo druženje rezultat je dugogodišnje suradnje kontakt-policajaca Policijske postaje Vukovar i djelatnika vrtića u gradu Vukovaru kako bi se svake godine nova generacija djece predškolske dobi upoznala sa svojim kontakt-policajcem kojeg će kasnije susresti u gradu, kako bi im se mogli obratiti ukoliko im je potrebna pomoć.

Na kraju druženja djeca i njihove odgajateljice iz vinkovačkog vrtića zahvalili su djelatnicima policijske uprave pjesmom i zahvalom, dok su vukovarski policajci dobili čestitku u obliku uvezanih likovnih radova djece i recitacije dviju dječjih pjesmica.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno