10 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Vrtićarci Pčelice obilježili Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U vrtićima Dječjeg vrtića Vinkovci, moglo se čuti danas u vrtiću Pčelica, veliku pozornost posvećuju uključivanju djece s autizmom u vrtićke programe kao i tome da njihove vršnjake odgajaju u duhu prihvaćanja različitosti, duhu prijateljstva.

Tako su i danas vrtićarci Pčelice obilježili Svjetski dan svjesnosti o autizmu puštanjem balona i pjesmom „Kad si sretan” s kojom, kažu, poručuju kako su izrazito sretni kada mogu pomoći drugima te kako s djecom od najranije dobi njeguju prijateljstvo.

Mi i sada imamo u Pčelici jednog dječaka s autizmom, a sva su naša iskustva s djecom s poremećajem iz spektra autizma izuzetno pozitivna i lijepa. To su djeca koja se uspješno uključuju u igru i rad s drugom djecom. Mi se trudimo omogućiti im ugodno ozračje, lijepo su prihvaćeni i zajedno učimo, pjevamo, plešemo, slavimo rođendane, družimo se i drago nam je što su tu”, istaknula je Zrinka Špoljarec, voditeljica PO Pčelica.Mališanima iz Pčelice danas su se pridružili i predstavnici Grada Vinkovaca, pročelnica z društvene djelatnosti Andrea Vinković i zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Svake godine početkom travnja nastojimo pridonijeti podizanju svjesnosti o izazovima s kojima se susreću osobe s autizmom, ali isto tako i njihove obitelji. Nije lako snalaziti se u svijetu koji nema razumijevanja te smo stoga s djecom vrtića Pčelica na jedan lijep način obilježili današnji dan i od malih nogu učimo ih da prihvate različitosti. Siguran sam kako će oni u svom okruženju doprinijeti da osobe koje su malo drugačije od njih budu bolje prihvaćene u našem društvu”, istaknuo je Josip Romić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno