30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Vukovar ugostio prvi turnir najvećeg malonogometnog kupa u Europi

Više od autora

- vl promo-

Najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup, započeli su novu sezonu, a Vukovar je bio domaćin prvih kvalifikacijskih turnira u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Najbolje mlade nogometne ekipe nastoje prvo izboriti plasman na županijsku završnicu, zatim slijede velika regionalna finala, dok najbolje putuju na državnu završnicu Coca-Cola Cupa koja će se krajem srpnja održati u Rijeci.

Gradski stadion u Vukovaru ugostio je turnire u kategorijama 2008. godišta i mlađi u muškoj konkurenciji te 2006. godišta i mlađi u muškoj konkurenciji, a sudjelovale su ekipe iz svih osnovnih škola u Vukovaru.

U kategoriji 2008. godišta i mlađi sudjelovalo je 20 ekipa, a pobjednik turnira je ekipa Vukovar 1991. U konkurenciji 2006. godište i mlađi sudjelovalo je 10 ekipa, a pobjednik turnira je ekipa Juniora. Ekipe su se kvalificirale na veliku županijsku završnicu koja će biti održana u Vukovaru.

Već četvrtu godinu za redom suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Prijave za Coca-Cola Cup potpuno su besplatne i dostupne na web stranicama Plazma Sportskih igara mladih, a prijaviti se mogu sve slobodno formirane ekipe i ljubitelji sporta osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. U Vukovarsko-srijemskoj županiji turniri će biti održani još u Iloku, Ivankovu, Vinkovcima i Cerni, a točni datumi uskoro će biti dostupni na igremladih.hr.


Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2006. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2008. godište i mlađe kod djevojaka.

Već četvrtu godinu za redom suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već jedanaestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do lipnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” koja je ovog siječnja posjetila i OŠ Blage Zadre u Vukovaru, a kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša, a u ovogodišnjoj kampanji sudjelovalo je 35.000 djece i mladih.

Plazma Sportske igre mladih i ove godine potpuno besplatno omogućuju djeci i mladima da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca – Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder joy turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika), a održat će se i 29 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta, državna završnica u Rijeci te međunarodna završnicu u Splitu. Igre su trenutno aktivne u 4 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 300.000 djece i mladih.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno