11 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

Sajam Hotel&Gastroteh: Vukovarsko-srijemski kuhari nahranili metropolu

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Na Zagrebačkom velesajmu od 20. do 24. veljače održan je Sajam Hotel&Gastroteh – 10. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa. Hrvatski kuharski savez, kao partner, u okviru sajma organizirao je pozivno natjecanje CRO TOP 10 na kojemu je, kako smo već izvjestili, među ponajboljim hrvatskim kuharima odlično drugo mjesto osvojila mlada Vinkovčanka Ana Maria Stanković.

Na istom sajmu tradicionalno se upriličuje i prezentacija tradicijskih jela iz svih krajeva Hrvatske pa se tako predstavila i Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije, čiji je član i Ana Maria Stanković, a prezentirana je kulinarska baština Bakine kuhinje, odnosno projekt vezan uz promidžbu autohtone crne pasmine svinja, na kojemu je udruga radila cijelu prošlu godinu, te projekt u Unaprjeđenje i razvoj OPG-ova Vukovarsko-srijemske županije. Svojim specijalitetima oduševili su posjetitelje sajma.

“Još jednom se naša udruga pokazala kao pravi promotor gastro-turističke ponude grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije i tako opravdala postojani rad koji su prepoznali i županijski Upravni odjel za turizam i kulturu kao i Agroklaster d.o.o., koji nas vrlo često angažiraju”, ističe predsjednik Jozo Gale.

U prezentaciji tradicijskih jela Vukovarsko-srijemsku županiju na Zagrebačkom velesajmu predstavili su: Ivan Selan, Ivica Ljubek, Elmir Dizdal te učenik Srednje strukovne škole Vinkovci Gabrijel Difanović. Vođa ekipe bio je Jozo Gale.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno