Nakon što su prethodnu godinu obilježili singlovima “Sanctuary” i “Legendary”, koji se pokazao jednom od najutjecajnijih indie pjesama u posljednje vrijeme, američki blues rock sastav nastavlja raditi jednakim tempom bez ikakvih naznaka usporavanja. Njihova najnovija pjesma Learn To Let Go donosi moćan spoj urbane i rock estetike.

“Ova pjesma govori o tome koliko je važno ostaviti prošlost iza sebe, otvoriti se mogućnostima i nastaviti dalje.”, rekao je Sam Getz, frontmen sastava. Za produkciju se pobrinuo James Weaver (Alien Ant Farm, Natalie Jones, Suns), s kojim je bend već prije surađivao.

Šesteročlani je sastav novom pjesmom obilježio početak još jednog uzbudljivog razdoblja. Himnična Learn To Let Go samo je nastavak niza kojeg su započeli prethodne godine sakupivši više od 70 milijuna streamova singla “Legendary”. 

Welshly Arms svoje su prve zajedničke taktove odsvirali u američkom gradu Clevelandu. Naziv benda referenca je na epizodu emisije Saturday Night Live, dok su pjesme koje stvaraju inspirirane legendama kao što su Jimi Hendrix, The Temptations i Otis Redding. Njihova glazba donosi sve ono što očekujete od modernog blues rock benda, što su potvrdili i singlovima poput “Indestructible”, i već spomenutima “Sanctuary” i „Legendary“. Do danas su objavili dva studijska albuma, “Welshly Arms” i “No Place Is Home”, kojim su se pokazali kao jedan od najperspektivnijih mladih bendova današnjice.