10 C
Vinkovci
Srijeda, 24. travnja 2024.

Za 28 studenata u Općini Jarmina ove godine 28 000 eura

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Načelnik Jarmine Goran Ileković donio je Odluku o dodjeli financijske pomoći odnosno potpore studentima s područja Općine za tekuću akademsku godinu 2022./2023.

Ove godine to je 28 jarminačkih studenata za koje će iz općinskog proračuna, kao potpora u njihovu visokom obrazovanju, biti izdvojeno ukupno 28 000 eura.

To su Jana Culej, Ema Culi, Petra Culi, Sara Čengić, Lucija Delaš, Mihovil Delaš, Ema Fijačko, Karla Forko, Patricia Hanžek, Barbara Ivezić, Lucija Jurišić, Elena Kadoić, Tomislav Klarić, Ivan Klen, Ema Knežević, Magdalena Knežević, Gabrijela Korpar, Ena Lusavec, Marko Matijević, Petra Mikulec, Kristijan Nemec, Lorena Prša, Stjepan Radičev, Antonio Sečak, Dora Škrlec, Filip Škrlec, Filip Varga i Josipa Varga.

Podsjetimo, Javni poziv, objavljen je na službenoj web stranici Općine 8. siječnja.

Mogućnost prijave imali su svi redoviti studenti, ali pod uvjetom da su prvi put upisani u akademsku godinu (1.-6.), naznačeno je u Pozivu.


Odobrenje općinske potpore, također je uključivao uvjet da nisu smjeli ostvarivati neku drugu financijsku pomoć na bilo kojem drugom mjestu, a vezanu uz svoje visoko obrazovanje odnosno rad i na koncu, uz osobne dokumente, morali su priložiti potvrdu kako nisu dužnici prema Općini.

Nakon provjere formalnih uvjeta Javnog poziva, svakom studentu koji ispunjava zadano, bit će isplaćeno po 1000 eura kroz deset mjesečnih rata u iznosu 100 eura. Sredstva će biti doznačena na naznačeni bankovni račun u prijavi.

Pravo nisu imali studenti ponavljači odnosno oni koji su ostvarili pravo na stipendiju Općine, a nisu ispunili ugovorne obveze te oni koji ostvaruju stipendiranje iz drugih izvora. Nepotpune zahtjeve, Socijalni odbor nije razmatrao.

Pomoć studentima i njihovim roditeljima, u trenutku kada životni troškovi ponovno rastu, znak je brige i potpore mladima u na putu do ostvarenja konačnog cilja i završetka fakulteta.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno