Na ovogodišnjoj Skupštini Udruge općina u Republici Hrvatskoj, održanoj u Rugvici 5. ožujka, dodijeljena je Plaketa – javno priznanje Mladenu Markešiću, voditelju Ureda za međunarodnu suradnju TINTL. Odlukom Upravnog odbora Udruge priznanje je dodijeljeno za nesebičan doprinos društvenom, gospodarskom i demografskom razvoju hrvatskog Srijema te očuvanju hrvatske tradicije, specifične kulture i baštine domovine Hrvatske.

Dugogodišnji voditelj Ureda TINTL, koji objedinjuje međuopćinsku suradnju općina Lovas, Tovarnik, Tompojevci i Stari Jankovci te Grada Iloka, izradom i realizacijom brojnih projekata u sferi gospodarstva, napose poljoprivrede, komunalne i društvene infrastrukture, kulture i športa, značajno je doprinio svekolikom razvoju područja. Uspješni tim mladih ljudi, na čelu s Markešićem, samo u 2018. godini prijavio je 142 projekta ukupne vrijednosti 178 milijuna kuna. Bespovratna ugovorena sredstva tijekom 2018. iznosila su 28 milijuna kuna, a ugovoreno je ukupno 63 projekta. S kvalitetnim radom Ured za međunarodnu suradnju TINTL nastavio je i u 2019. godini.

Djelovanje Ureda TINTL najviše je usmjereno na izradu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU, ali je također fokus usmjeren i na međuopćinsku suradnju i rješavanje svih problema i poteškoća koji nastaju na razinama jedinica lokalne samouprave.

Dodjeli Plakete nazočili su, pored brojnih čelnika jedinica lokalne samouprave s područja Republike Hrvatske, i premijer Andrej Plenković te ministri u Vladi RH Lovro Kuščević i Zdravko Marić.