Slaven Kustura, vlasnik Hell Boy tattoo studija iz Županje i ove je godine organizirao humanitarnu akciju kako bi pomogao brojnim napuštenim životinjama za koje skrbi osječka Udruga Pobjede. Ovoga puta prikupljeno je više sredstava nego prve godine, a svi koji su htjeli podržati akciju imali su samo jedan uvjet – tetovirati motiv životinje.

Nakon što je prošle godine organizirao hvalevrijednu i vrlo uspješnu humanitarnu akciju za pomoć osječkoj Udruzi Pobjede, Slaven Kustura iz Županje i ove se godine odlučio za istu. Prvenstveno ugostiteljski djelatnik, ali i tattoo majstor, vlasnik Hell Boy tattoo studija, pisac, slikar i bubnjar tako je još jednom pokazao svoju humanu stranu te pomogao udruzi koja se skrbi o oko dvjestotinjak napuštenih pasa. Vjerujemo da je mnogobrojna četveronožna ekipa iz Azila bila i više nego zadovoljna, a akcijom koja je trajala od 1. do 21. ožujka prikupljeno je, ističe Kustura, čak i više nego prošle godine.

“Jako sam zadovoljan održanom akcijom. Skupljeno je 700 kuna više nego prve godine kada sam radio akciju. Ove godine skupljeno je 4100 kuna, a prošle 3400 kuna“, pojašnjava Slaven koji je na ideju ove humanitarne akcije došao vidjevši kolege na internetu koji rade nešto slično.

Da pojasnimo, svatko tko je u navedenom razdoblju odlučio tetovirati motiv kućnog ljubimca ili bilo koje druge životinje, na tetovažu je dobio popust od 30 do 50% na uobičajenu cijenu željene tetovaže. Sav prihod prikupljen od takvih tetovaža otišao je Udruzi Pobjeda iz Osijeka koja brine o napuštenim životinjama u azilu u Nemetinu. Cilj akcije bio je, govori nam organizator, prikupiti što više novca za napuštene životinje kako bi i oni mogli što bezbrižnije provoditi svoje dane, u toplome i nahranjeni.

“Odazvao se stvarno jako velik broj ljudi iz cijele Slavonije. Tu su bili gosti iz Vinkovaca, Osijeka, Vukovara, Požege, a čak su i dvije gospođe iz Varaždina bile kod mene na tetoviranju. Moram spomenuti i moje drage prijatelje koji su dali novce i bez da su se tetovirali te tako pomogli i podržali akciju. Hvala svima“, rekao je Kustura.

Na tijelima njegovih gostiju našlo se tu mačaka, slonića, ptica, pasa te drugih omiljenih nam četveronožaca. Mnogi bi voljeli da se ovakve akcije organiziraju u još većem broju, no, kako kaže Slaven, fizički jednostavno ne stigne organizirati ih malo češće. Stoga, jedino što preostaje ljubiteljima životinja je čekati sljedeću godinu kako bi ukrasili svoje tijelo i pomogli napuštenim ljubimcima.

Međutim i bez tetovaže se može pomoći životinjama u nevolji, a za početak je dovoljno otići do Azila i doživjeti jednu ljubav i zahvalnost kakvu ćete im zasigurno htjeti vratiti. “Kad nemate što raditi vikendom, skočite do azila u Nemetinu da vidite što ekipa radi, prošetajte nekog čupavca ili se samo družite sa super ljudima koji gotovo da i žive tamo“, poručio je te dodao kako ekipi iz Udruge Pobjede nije ništa teško kad treba pomoći životinjama, a ovom akcijom su posebno oduševljeni. Povodom prve humanitarne akcije koju je organizirao Slaven Kustura, iz Udruge Pobjeda rekli su sljedeće:

“Zahvaljujemo svima koji su se uključili u akciju i pomogli našim psima, a najviše tattoo majstoru na velikodušnosti. Ugodno smo se iznenadili što su i oni koji se nisu tetovirali, željeli pomoći donacijom. Bez donacija naša udruga ne bi mogla funkcionirati – donacije našim psima znače život i zdravlje. Veterinarski troškovi konstantno su nam boljka jer većina pasa koja nam dolazi ili je bolesna ili ozlijeđena, pa će ovaj novac na to otići“.