11 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Za upis djece u vrtić u Nuštru zahtjev treba podnijeti do 16. lipnja

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Predškolska ustanova “Vrtuljak” Nuštar objavila je Natječaj o upisu djece predškolske dobi u program odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2023./2024. na području općine Nuštar, do popune odgojno obrazovnih skupina.

Kako se navodi postupak upisa djece sastoji se iz dva dijela, podnošenja zahtjeva za upis s dokumentacijom te potpisivanja ugovora. Rok za podnošenje zahtjeva je do 16. lipnja 2023., a zahtjevi se predaju u vrtiću radnim danom od 9 do 11 sati.

Dokumentacija koju je potrebno prikupiti za upis navedena je u natječaju koji se može pronaći na web stranici Predškolske ustanove “Vrtuljak” kao i na web stranici Općine Nuštar, zajedno s izjavama koje treba ispuniti i donijeti u vrtić. Neposredno pred upis predaje se liječničko uvjerenje o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu djeteta s podacima o cijepljenju.

Ukoliko vrtić ne može zadovoljiti sve zahtjeve roditelja djece s prebivalištem na području općine, navodi se, prednost će sukladno Pravilniku o upisu djece u vrtić imati djeca koja su do 1. travnja tekuće godine navršila četiri godine života. Rezultati upisa djece bit će objavljeni na oglasnoj ploči vrtića. Djeca primljena u redovite programe u vrtić kreću 4. rujna 2023.

Vezano, pak, uz ljetni način rada iz Općine Nuštar pozivaju sve roditelje čija djeca pohađaju vrtić da se izjasne koji ljetni mjesec neće djecu dovoditi u vrtić, odnosno da upišu hoće li to biti 3 tjedna u srpnju ili 3 tjedna u kolovozu. Roditelji traženi podatak mogu dati u Općini ili putem elektroničke pošte (nustar-opcina@vu.t-com.hr.).

Recimo i to kako su roditelji djece upisne u nuštarski vrtić oslobođeni obveze plaćanja udjela u cijeni vrtića za tekući mjesec lipanj. Ova odluka temelji se na ugovoru sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade o dodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini, kojim je Općini Nuštar dodijeljeno 29 tisuća eura.

Općina Nuštar, inače, za financiranje Predškolske ustanove “Vrtuljak” iz općinskog proračuna godišnje izdvaja oko 1,2 milijuna kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno