13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Zagrebčanci iZLET kažu ‘Nikad ne znaš, to je ono…’

Više od autora

- vl promo-m_izlet_nikad-ne-znas-to-je-ono_objavili-album_ST

Zagrebački bend iZLET koji čine braća Toni i Petar Kumerle, nakon pet objavljenih singlova, među kojima su ‘Maša’, ‘Pernastica’ i posljednji, aktualni singl ‘Majčin skut’ koji je izašao početkom svibnja uoči Majčinog dana, konačno su objavili i album prvijenac!

‘Nikad ne znaš, to je ono…’ donosi čak trinaest pjesama, među kojima su već spomenuti singlovi. Album je snimljen u studiju Luke Tralića Shota, a sve tekstove i glazbu potpisuju braća Kumerle. Glazba koju momci stvaraju iskrena je, nepretenciozna i bavi se svakodnevnim temama – bijegu od gradske vreve, pijanim pokušajima vožnje bicikla, mističnim šumama i njihovim stanovnicima, rastancima i sastancima.

Braća Kumerle uhvaćeni su u njihovim razgovorima o albumu i skrivećki vam donosimo ‘duboke’ misli koje ih more:

Toni: Nego, objavili ste novi album?

Pero: Mhm, zove se ‘Nikad ne znaš, to je ono…’

T: Što ste mislili pod tim ‘Nikad ne znaš, to je ono…’?

P: Pa htjeli smo istražiti, što se sve može postići uz malo dobre volje i puno ljubavi, kao suprotnost žicanju, varanju, žmuklerstvu, podmićivanju i šibicarenju. Zapravo nas zanima što znači biti pošten i je li to uopće danas moguće. Album smo napravili doma, uz bezuvjetnu podršku bake, oca i majke. A je li to pošteno – procijenite sami.

T: Nego, reci nam Pero sad, kako je to sve krenulo, s obzirom da smo upoznati s detaljem da si ti bio jedan perspektivni mladi veslač?

P: Na zalasku moje veslačke karijere, dok sam još bio trener osmerca Hrvatskih studija, kontaktirao me Luka Tralić SHOT (Elemental) te mi predložio mjesto basiste u Ante CASHa, poznatog imotskog repera i radijskog voditelja. Mjesto u CASHovom bendu dovelo me u sudbinsku priliku da upoznam prelijepu Žanamari Lalić, koja me uzela. Uzela me u svoj rock bend Žanamari & J’animals i to na mjesto rezervnog basiste. E to je okončalo moju veslačku karijeru!

T: Dobro, dosta o tebi, reci nam nešto o svom bratu.

P: Jedino što vam smijem reći jest da me od malih nogu gonio da sviram taj bas, a nikako mi nije bilo jasno zašto. Izgleda da stvarno nikad ne znaš!

Koncertna promocija albuma ‘Nikad ne znaš, to je ono’ održat će se u četvrtak, 16. lipnja u Hard Placeu!

VIDEO: SVEMIR (SPOT)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno