23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Započela sanacija kuće obitelji Perić iz Županje

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Udar groma u preksinoćnjem nevremenu, prouzročio je na kući obitelji Perić veću materijalnu štetu. Grad Županja je angažirao gradske tvrtke i zaposlene na javnim radovima te je započela sanacija. U pomoć su priskočili  prijatelji i susjedi, a vlasnik kuće Ilija Perić zahvalan je svima do neba i nazad.
“Hvala Gradu koji je organizirao raščišćavanje i obećao financijsku pomoć. Na svemu smo od srca zahvalni”, istaknuo je dodajući kako su ih mnogi ljudi obišli, a Gradsko društvo Crvenog križa Županja ponudilo je i dostavu kuhanih obroka. Interventni tim je obitelji dostavio humanitarnu pomoć.
Foto: GD CK Županja
Tvrtka Čistoća je osigurala kontejnere za odvoz građevinskog materijala. Nadaju se kako će se javiti i građevinske tvrtke spremne pomoći. Račun za pomoć koji je objavio NK Radnički na ime Lidija Perić otvoren je u HPB za donacije.
Lidija Perić
HR6823900013212501586 (HPB)
opis plaćanja: donacija
Foto: Hrvatski radio Županja

Na koncu dodajmo da su stigli i rezultati očevida protupožarnih inpektora. Istražitelji su utvrdili kako je uslijed grmljavinskog nevremena došlo do atmosferskog pražnjenja, što je dovelo do oštećenja električnih instalacija na toj kući, točnije do kratkog spoja uređaja za klimu i utičnice, pa je posljedično požar izazvalo pretvaranje električne energije u toplinsku, navodi se u policijskom izvješću.Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno