Na Vinkovačkom doranskom plivalištu “Lenije” danas je održana završnica projekta “Vinkovci za plivanje” školska godina 2018./2019. namijenjenog učenicima 3. razreda vinkovačkih osnovnih škola. Projekt je zatvorila završnica polaznika iz OŠ Antuna Gustava Matoša , a prije njih obuku su prošli i učenici osnovnih škola Bartola Kašića, Josipa Kozarca, Ivana Gorana Kovačića, Vladimira Nazora, Ivana Mažuranića i Nikole Tesle.

O još jednom uspješnom projektu obuke plivanja učenika trećih razreda danas su govorili Gabrijel Šokičić, zamjenik gradonačelnika Vinkovaca, Andrea Vinković, v.d.pročelnik UO društvenih djelatnosti, Željko Ilić, direktor Periske d.o.o., Marko Lončar, voditelj projekta VZP i Zvonimir Pinter, trener u Vinkovačkom plivačkom klubu.

“Učenici trećih razreda naučili su neke nove tehnike i približili se vodi. To nam je jedan od ciljeva, da sva naša djeca, kako kroz obuku na ovom bazenu u vrtićkoj dobi, a isto tako i u osnovnoškolskoj dobi, nauče plivati i da im voda postane prijatelj, a ne da se vode”, istaknuo je Gabrijel Šokičić.

Osnovne podatke o projektu, koji je počeo 24. rujna, a završen je danas, dao je voditelj Marko Lončar. Polaznici su, moglo se čuti, putovali na bazene 8 puta, a obuka je trajala 2 školska sata u svakom dolasku. S djecom je radilo 6 trenera, koji su odradili ukupno 526 školskih sati obuke. Njihov rad djeca su ocjenila s visokih 4,80, a velika većina njih izrazila je želju da nastave dolaziti na bazene.

Glavni pokrovitelj projekta, Grad Vinkovci, svim je polaznicima projekta omogućio sudjelovanje bez naknade, a za potrebe projekta izvršene su 64 prijevozne ture autobusima poduzeća Polet Vinkovci. Nositelj projekta je Periska Vinkovci, a provoditelj programa obuke neplivača Vinkovački plivački klub.