Danas je na vinkovačkom Gradskom groblju privedena kraju obnova i uređenje groba Matije Antuna Reljkovića čiji grob, odnosno grobno obilježje, ima visoku kulturno-povijesnu, estetsku i umjetničku vrijednost. Obnova je obuhvatila čišćenje nadgrobnoga spomenika od bijelog kamena, obnovu postojećih slova na spomeniku, čišćenje i uređenje okolnog popoločenja, te brušenje i bojanje ograde.

“Ovim uređenjem i obnovom trudimo se odati dužno poštovanje našim velikanima koji su nas zadužili svojim radom i djelovanjem. Nakon prijenosa posmrtnih ostataka bana Šokčevića iz Beča u Vinkovce i postavljanja spomenika našem banu, postavljanja spomenika Ivanu Kozarcu uz Bosut, te izrade i postavljanja nove biste Josipa Runjanina, Matija Antun Reljković sljedeći je vinkovački velikan kojem smo se na ovaj način željeli odužiti za sve ono što je učinio za naš grad. Matija Antun Reljković jedan je od najznačajnijih hrvatskih pisaca 18. stoljeća čije se stvaralaštvo odrazilo na jezikoslovnom, didaktičnom i prosvjetnom području. Osim ovoga, cilj je i očuvanje uspomene i sjećanja na sve one Vinkovčane koji su nam svojim djelovanjem i ostavštinom primjer na koji treba skretati pozornost i koji treba slijediti”, ističe Davor Mecanović, zamjenik pročelnika Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca.

Napominje kako će u Gradu i u budućnosti nastaviti voditi brigu o posljednjim počivalištima vinkovačkih velikana na vinkovačkom groblju, ali i raditi na promociji njihove ostavštine. Reljkovićev grob spomenik je u obliku obeliska od bijelog kamena, a u okruglom medaljonu reljefni je portret književnika. Navedeni medaljon izradio je akademski kipar Ivan Rendić, a ispod medaljona nalaze se stihovi Ivana Trnskog. Spomenik je 9. listopada 1880. godine otkrio biskup Josip Juraj Strossmayer, a tom prigodom o Reljkoviću je govorio profesor Pero Brašnić. Matija Antun Reljković rođen je u Davoru 6. siječnja 1732. godine, a umro u Vinkovcima 22. siječnja 1798. godine.