27 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Završeni još jedni Bosutski dani

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Od četvrtka do nedjelje u općini Andrijaševci održani su još jedni Bosutski dani, 9. po redu. Od prvog dana svi posjetitelji mogli su puno toga zanimljivog pogledati, a sve je počelo teniskim turnirom i Festivalom dramskih družina osnovnih škola, dok je navečer na programu bila predstava “Tri treća tromjesečja” Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci. Zanimljivo je da je Festival dramskih skupina ove godine održan po prvi puta, a nazvan je “Dražen”, u čest prerano preminulom mještaninu Draženu Kolaru, glumcu i članu osječkoga HNK.

U petak su na rasporedu bila natjecanja u beli, pikadu, šahu i boćanju, kao i turniru u malom nogometu i basketu. Ljubitelji fiša mogli su uživati u popularnoj “fišijadi”, dok su se u popodnevnim satima ulicama ova dva mjesta, u sklopu tradicionalne biciklijade provozali biciklisti. Dan je završio koncertom Klape Rišpet na školskom igralištu u Andrijaševcima. Bogat program nastavljen je u subotu, kada su svi mještani i njihovi gosti imali priliku pogledati defile pripadnika ratnih postrojbi, nakon čega je uslijedilo polaganje vijenaca kod Memorijalnog križa u Rokovcima i Svečana sjednica općinskoga vijeća.

Program je nastavljen revijalnom nogometnom utakmicom, predstavljanjem streličarskog sporta, natjecanjem u kuhanju čobanca, te kulturnim programom lokalnog KUD-a Slavko Janković i njihovih gostiju. Nedjelja je tradicionalno bila rezervirana za ribički kup “Jani Sabadoš”, kros u organizaciji Atletskog kluba Mladost, te za najveću atrakciju Bosutskih dana, popularnu utrku čamaca. Ovogodišnje devete po redu Bosutske dane u Rokovcima i Andrijaševcima nedjeljnim večernjim koncertom zatvorila je grupa Vigor.

Ove godine nagrade za izuzetna ostvarenja, uspjehe i promociju općine dobili su Mario Butković i Ivan Nikolić, obojica dobro poznati u sportskim krugovima. Butković je nagradu zaslužio vodeći NK Frankopan do prvog mjesta u Drugoj i plasmana u Prvu županijsku nogometnu ligu i u seniorskoj i u veteranskoj konkurenciji, dok je mladi Ivan Nikolić i ove godine nastavio osvajati prva mjesta u konjičkom sportu na turnirima diljem Hrvatske, kao član Konjičkog kluba Maestoso Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno