Proces pripreme dokumentacije potrebne za pokretanje postupka pronalaženja strateškog partnera za restrukturiranje i financiranje budućeg razvoja HNK Cibalia, uključujući i reviziju poslovanja, bliži se kraju.

Natječaj temeljem kojeg će se prikupljati ponude ulagača uskoro će biti objavljen, točnije: izvršenje je planirano kroz dva tjedna – nakon što i Skupština HNK Cibalia potvrdi odluku o pokretanju postupka pronalaska Strateškog partnera. Temeljem rezultata provedenog javnog natječaja donijet će se odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja s kojim će se, kao strateškim partnerom, provesti restrukturiranje i priprema budućeg poslovanja HNK Cibalia.

Uz obilježavanje 100 godina postojanja kluba riječ je najvažnijem događaju u 2019. za HNK Cibalia. Ovim putem upućuje se molba nogometnoj javnosti, građanima i navijačima za strpljenje te razumijevanje jer se radi o ozbiljnom i zahtjevnom procesu gdje je potrebno uvažiti i poštivati sve propise i procedure.

Pripremljena dokumentacija – s prikazom realnog sadašnjeg stanja ali i potencijala koje HNK Cibalia nudi u budućnosti – nakon objave natječaja trebala bi privući dovoljan broj zainteresiranih ponuđača s kojima će Cibalia okrenuti novu stranicu budućeg razvoja.