27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Završnica projekta “Naučimo plivati – škola plivanja” 2018.

Više od autora

- vl promo-

U Vinkovačkom dvoranskom plivalištu “Lenije” danas je održana konferencija povodom završnice projekta “Naučimo plivati – škola plivanja” 2018.

Projekt se provodi već sedmu godinu za redom, a namijenjen je svim učenicima osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije. Nositelj projekta je Periska d.o.o., dok je provoditelj programa obuke neplivača Vinkovački plivački klub. Glavni pokrovitelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija, a sudionici projekta su gradovi, općine i škole županije.

U projektu je sudjelovalo 951 dijete iz 29 osnovnih škola te 16 područnih škola s područja županije, a isti je obuhvatio 3 programa obuke plivanja: obuka neplivača, korektivno plivanje i usavršavanje leđne tehnike plivanja. Projektom se želi utjecati na smanjivanje broja neplivača kako u gradskim, tako i u ruralnim područjima, a polazi se od pretpostavke da visoki postotak djece nema osnovne plivačke vještine te da je taj problem izraženiji u ruralnim područjima.

“Kroz projekt je u proteklih 7 godina prošlo više od 8.000 polaznika s područja cijele županije. Zahvaljujući izuzetnoj podršci županije te ostalih odgovornih strana: gradova, općina i škola, kao i članova VPK koji su s nama od prvog dana, došli smo do, naposljetku, ovakvih impozantnih brojki”, komentirao je direktor Periske d.o.o. Željko Ilić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno