23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Zbog velikog interesa, prijave za 9. Vinkovački triatlon produljene do srijede

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Više od stotinu odraslih i pedesetak djece prijavljeno je do danas na 9. Vinkovački triatlon odnosno njegovu dječju promotivnu utrku koji su na rasporedu u nedjelju, 28. kolovoza sa startom na Jezerima Banja, prijepodne u 10 sati.

“Nakon plivače dionice od 400 metara, izlazimo iz vode, sjedamo na bicikl i vozimo prema izletištu Sopot, makadamom, nadalje, prema Rokovcima i biciklističkom stazom nazad prema Jezerima Banja duljine otprilike 16 kilometara, a silaskom s bicikla trčimo u smjeru mosta u središtu grada gdje se okrećemo nazad prema prema Banji što je još oko 5 kilometara trčanja”, najavljuje Ivana Babić, predsjednica Triatlon kluba Vinkovci.

Arhiva
Arhiva

Iznos kotizacije od danas je 120 kuna, uključuje start paket koji će dobiti svaki natjecatelj, okrijepu na stazi i po završetku utrke, a oni koji utrče u cilj, ovjenčat će se finišerskom medaljom, najavljuje organizatorica.

Zbog velikog interesa, prijave su produljene do srijede, 24. kolovoza.

“Djeca će odraditi utrku oko jezera Banja na 600 metara trkačkog dijela, pa se nadam kako ćemo tako i njih u budućnosti privući da se pridruže utrci u sve tri discipline”, ističe afirmaciju mladih triatlonaca kao krajnji cilj Babićeva.

Rekordan broj prijavljenih, za vjerovati je, jamstvo su najveće utrke do sada, a za nadati se da će ju početi i uspješno završiti svi prijavljeni.

Arhiva

“Od devet sati bit će moguće podići startni broj kada počinje i dječja utrka najavljujući središnje događanje čije prve rezultate očekujemo iza podne. Statistika u, odnosu na prošle godine ide, u korist damama kojih je ove godine također rekordan broj čime će biti popunjeno svih šest ženskih kategorija što do sada nije bio slučaj”, zadovoljno kaže predsjednica kluba.

U organizaciju 9. Vinkovačkog triatlona uključeno je pedesetak volontera i vinkovački Ronilački klub koji brine za sigurnost i spasioce što potvrđuje važnost organizacijske podrške u jednom ovako masovnom i zahtjevnom sportskom događaju.

Arhiva

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno