23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Zelena biciklistička karavana okupila preko 600 raspoloženih Vinkovčana

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Rekordan broj od preko 600 prijavljenih biciklista i uopće najviše sudionika do sada pedaliralo je danas od pješačke zone do Šokačkog stana na 4. Biciklijadi Tour Natur. Online preko 500 službenih prijava, jutros na startu još stotinjak.

Zelena biciklistička karavana danas je patrolirala vinkovačkim prometnicama bez ijednog incidenta. Od onih najmanjih u korpama roditelja među kojima je bila i desetomjesečna Ema, djece, mladih do onih najstarijih. Cijele obitelji biciklirale su na 4. Tour Natur biciklijadi, rekreativci, ali i članovi brojnih sportskih klubova.

I dok se vinkovačkim ulicama lagano pratio tempo dječice, izlaskom na otvoreno stariji su malo dodali gasa, a nakon Jošina i osvježenja na Trbušancima, Josip Paulić i Marko Škrabo, dečki su koji su se prvi uvezli u cilj na okrijepu hladnim pivom.

„Bicikl mi je osobno prijevozno sredstvo. Nisam još išao na duge kilometarske ture, ali 40-50 kilometara odpedali se bez ikakve problema. Ovo je četvrta ovakva biciklijada, pa triatloni za ozbiljnije sportaše….Pozdravljam inicijativu i dobro je da se događaju ovakve stvari. Svaki vikend treba iskoristiti za slično događanje. Iznenađujuće, koliko je puno obitelji danas bicikliralo, puno nas manjih ekipica, dojam je fantastičan”, podijelio je s nama Josip zadovoljan rutom i ozračjem biciklijade.

„Raduju nas ove brojke. Puno je djece čime šaljemo poruku zdravog življenja, ljubavi prema prirodi i našem gradu i svemu što grad i okolica nude”, ocjenila je direktorica Turističke zajednice Grada Vinkovaca Martina Matkovića čija je ekipa uz pomoć brojnih volontera operativno odradila sav posao uz potporu Grada Vinkovaca i sponzora.

Nudilo se danas puno toga. Prvenstveno smijeha, druženja i zajednički provedenog vremena na zraku, pa iako ruta nije bila kratka, na Šokački stan, stizalo se s osmijehom. Ondje je Vinkovčane čekao domaći grah, osvježavajući napitci i sladoled, a najsretniji prijavni kuponi kući su otišli s glavnim nagradama. Naime, muški i ženski bicikl odvezle su dvije djevojčice. Najsretnije ruke bile su Klara i Rita. Sve što je potrebno jednom biciklistu našlo se danas u košari s nagradama. Bilo da je riječ o bidonima, držačima za njih, svjetlima, dječjim sjedalicama za bicikl i ostalim, sve su realizirane u suradnji s Bike Zoneom.

I ove je godine sa svojim Vinkovčanima pedalirao gradonačelnik Ivan Bosančić u društvu najmlađih.

„Lijepo vrijeme, lagana vožnja biciklom ulicama najstarijeg europskog grada i zelenim bosutskim rutama te što je najvažnije, prekrasno druženje s našim sugrađanima – tako bi najjednostavnije opisali ovogodišnju vinkovačku biciklijadu. Četvrti “Tour Natur” je s ciljem promocije zdravog života, bavljenja sportom i prezentacije društvenih i prirodnih posebnosti našega grada, okupio gotovo 600 sudionika te još jednom ispunio sva očekivanja. Hvala svima na sudjelovanju i čestitke dobitnicima vrijednih nagrada”, poručio je prvi čovjek grada.

Nakon predaha u hladu najljepšeg Stana u gradu, polako se, također biciklom, krenulo svojim kućama do ponovnog susreta dogodine na 5. Vinkovačkoj biciklijadi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno