U velikoj vijećnici grada Županje, u zajedničkoj organizaciji Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, grada Županje i odgojno-obrazovnih ustanova danas je održan program „Živim život bez nasilja – In memoriam Miroslav Tunjić“.

U programu kojem je glavni cilj ukazivanje na negativne posljedice svih oblika nasilja, posebice vršnjačkog nasilja, pet učenika primilo je nagrade za svoj doprinos promociji nenasilja i izgradnji kulture dijaloga. To su Andrea Dominković, učenica OŠ “Ivan Goran Kovačić” iz Štitara, Klara Stjepanović , učenica Obrtničko-industrijske škole Županja, Brigita Peić, učenica OŠ “Fra B.Tome Leakovića” iz Bošnjaka, Marija Lovrinović, učenica OŠ “Mate Lovraka ” iz Županje i Ema Juzbašić, učenica OŠ “Ivana Kozarca” iz Županje. Nagradu je dobila i Osnovna škola iz Gunje, izvan kategorije natjecanja,za promotivni spot maturanata 2016/2017. godine.

U okviru programa mladi su posjetili i Postaju granične policije Županja u čijem su prostoru pogledali postav Muzeja policije. Cijeli događaj svojim sudjelovanjem podržali su i članovi uže obitelji tragično preminulog Miroslava Tunjića, dok su svoj doprinos u glazbenom dijelu dali mladi iz Odjela glazbene škole Ivana Kozarca.

Nacionalni preventivni projekt „Živim život bez nasilja“ usmjeren je na prevenciju nasilja među mladima, sprječavanje nasilja prema ženama kao i nasilja u obitelji te na izgradnju kulture nenasilja i tolerancije kojim se mlade sustavno osnažuje u izgradnji kulture tolerancije i stvaranja pozitivnog društvenog okruženja. S tim ciljem održava se i program „Živim život bez nasilja- In memoriam Miroslav Tunjić“.

Miroslav Tunjić bio je žrtva vršnjačkog nasilja. Prije osam godina, tada 17-godišnji Miroslav Tunjić iz Županje nasmrt je pretučen jer se dvojici napadača navodno nije svidjela njegova frizura. Ostavili su ga da umre na cesti.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske ističu kako od 2010. godine, kada je Miroslavu Tunjiću tragično oduzet život, na području Vukovarsko-srijemske županije djeca i maloljetnici nisu počinili niti jedno kazneno djelo ubojstva ili pokušaja ubojstva.