Rotary Club Vinkovci 1937 danas je na Lamutovom salašu organizirao ceremoniju “Primopredaje lanca“ na kojoj je stari predsjednik kluba Željko Sučić vodstvo predao novom predsjedniku – Zlatku Cvrkoviću.

Tradicionalna je to ceremonija koju Rotarijanci obilježavaju svake godine, a označava i početak nove rotarijanske godine. Nakon 18. lipnja 2018. godine, preuzimanjem dužnosti predsjednika, klub se organizirao na način da su maksimalno iskoristili sve članove kluba kroz rad u odborima. Kada se vratimo unatrag, možemo vidjeti da su iza njih ostala brojna djela, humanitarne akcije, sportska događanja, predavanja i gospodarska druženja, tako da je cijela godina bila ispunjena brojnim aktivnostima.

“Izdvojio bih naš Božićni domjenak kada smo imali jednu donaciju Odjelu za dječje bolesti Opće županijske bolnice Vinkovci u kojoj smo darovali EKG uređaj, posebno opremljen za snimanje rada srca u male djece. Drugi događaj koji je svakako obilježio cijelu godinu je predavanje izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića te predstavljanje njegove knjige “Rusija naših snova““, rekao je bivši predsjednik kluba Željko Sučić.

Nakon prigodnih govora i zahvala te uručenja prigodnih bedževa članovima koji su svojim radom i trudom dali dodatni obol u radu kluba, uslijedila je središnja točka večeri, primopredaja lanca novom predsjedniku Zlatku Cvrkoviću koji je istaknuo kako će se i dalje bazirati na poticanje izvrsnosti učenika i studenata te pomaganju sredinama, osobito djeci, kojima je to uistinu potrebno.

“Istaknuo bih kako smo dosta robota kupili osnovnim školama radi edukacije djece u informatičkim znanostima, ali imamo i brojne druge aktivnosti. Ako osjetimo potrebu, kao što smo ju osjetili prošle godine, da je bolnici potrebna određena aparatura za koju smo tada pribavili financijska sredstva, u mome mandatu pokušat ćemo i dalje pronalaziti sva potrebna sredstva kojima ćemo ostvariti zadane ciljeve“, napomenuo je Cvrković.

I Rotaract klub nastavlja s hvalevrijednim djelima, a ovoga puta su organizirali premijeru predstave “Miris jorgovana“. Predstava je osvojila nagradu za najbolju režiju na 59. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama u izvedbi Gradskog amaterskog kazališta Županja i režiji Marka Sabljakovića, a u Vinkovcima će biti održana u petak, 5. srpnja s početkom u 20 sati, u Gradskom kazalištu Joza Ivakić. Cijena ulaznice je 35 kuna, a sav prilog od prodanih ulaznica namijenjen je u humanitarne svrhe, odnosno našem sugrađaninu u potrebi.