21 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

Župan Damir Dekanić svim učenicima poželio uspješnu školsku godinu

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić danas je posjetio Gimnaziju Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima odakle je uputio i poruku svim vukovarsko-srijemskim učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima, u povodu početka nove školske godine.

„Htio bih zaželjeti svima koji počinju novu školsku godinu puno zdravlja, uspjeha, što manje online sati, a više druženja i proživljavanja svega onoga što smo prije COVID-19 krize svi proživljavali. Roditeljima želim da njihova djeca budu uspješna u školi, a nastavnicima i profesorima u osnovnim i srednjim školama da što više svoga znanja prenesu na svoje učenike. Da ih dobro pripreme za daljnja školovanja, za fakultete i da nam se u našu županiju vrate mladi, spremni i sposobni ljudi koji će pridonijeti boljitku ekonomske i svih drugih situacija u našoj sredini”, istaknuo je župan Damir Dekanić.

U školskoj godini 2021./2022., inače, u Vukovarsko-srijemskoj županiji upisano je sveukupno 11.647 djece od kojih u prvi razred osnovne škole 1.307 učenika. Prošle godine 2020./2021. upisano je sveukupno 11.352 učenika, među kojima 1.400 prvašića. U ovoj školskoj godini sveukupan broj upisane djece u osnovne škole je veći zbog većeg broja upisane djece u sedme i osme razrede dok je u prvi razred osnovnih škola upisano 93 učenika manje.

Osvrćući se na podatak da je u novoj školskoj godini na području županije u osnovne i srednje škole upisano ukupno 11 odjeljenja manje u odnosu na lani, župan je kazao kako je riječ o zabrinjavajućem podatku te se nizom mjera nastoji maksimalno potaknuti demografski oporavak.

A među onim školama koje nemaju problema s upisom učenika svakako je vinkovačka Gimnazija Matije Antuna Reljkovića.

„Naša je sreća da Gimnazija ima oduvijek veliki interes učenika. Upisano je 169 učenika u sedam razrednih odjela, četiri razreda Opće gimnazije, dva razreda Prirodoslovno-matematičke i jedan razred Jezične gimnazije. Veliki interes postoji i nadam se da će tako i ostati, a ono što je prednost Gimnazije je njezina bogata tradicija i izvrsni profesori. Tradicija je jedan plus za sve nas, ali je i velika odgovornost i meni kao ravnateljici jedna od dužnosti je brinuti o zakonitosti rada ustanove, ali isto tako i pridonijeti tome da se održi kvaliteta na koju su navikli svi naši sugrađani”, istaknula je ravnateljica Ivana Biljan.


Kao i sve škole i vinkovačka Gimnazija zakoračila je u već treću školsku godinu u znaku epidemije novoga korona virusa, a s blažim epidemiološkim mjerama zadovoljni su i djelatnici i učenici.

A novu školsku godinu u Gimnaziji obilježavaju i novi radovi, što je bio i jedan od razloga za posjet župana Dekanića. Naime, nakon što je završen veliki posao obnove pročelja, sada su u tijeku novi radovi vrijedni preko 500 tisuća kuna, koji se financiraju iz županijskog proračuna. Riječ je o radovima na obnovi dvije učionice i pripremi dnevnoga boravka za učenike, pogotovo za učenike putnike, vrijednima preko 220 tisuća kuna te radovima na sanaciji dotrajalih vodovodnih cijevi vrijednima 300 tisuća kuna.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno