16 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Lopovi opet haraju, na meti kuće gastarbajtera

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U Lipovači, 3. rujna, provaljeno je u obiteljsku kuću iz koje su nestali novac i ručni sat, a također je i uslijed tog nasilnog protuzakonitog ulaska u obiteljsku kuću pričinjena materijalna šteta. Vlasnik kuće, 71-godišnji hrvatski državljanin, policiji je  prijavio nestanak predmeta iz njegove obiteljske kuće, gdje su policijski službenici na mjestu događaja proveli očevid te se poduzimaju izvidi s ciljem pronalaska za sada nepoznatog provalnika i kradljivca. Nadležnom državnom odvjetništvu će biti dostavljena kaznena prijava zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo Teška krađa.

U subotu, 4. rujna, nadležnim policijskim službenicima prijavljena je provala u obiteljskoj kući u Otoku, u ulici J.J. Strossmayera, gdje su iz obiteljske kuće i dvorišta nestali peć na kruto gorivo (pelet), dimovodna cijev, elementi namještaja, benzinska motorna kosilica i plinska boca. Vlasnici, 47-godišnjoj hrvatskoj državljanki koja boravi u inozemstvu, pričinjena je materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.


Isto tako je i 4. rujna 2021. godine 46-godišnji hrvatski državljanin, koji boravi u inozemstvu, prijavio kako je došlo do provale u njegovu obiteljsku kuću u Privlaci u Čolićevoj ulici, pri kojoj su mu nestale ručne alatke i jedna motorna kosilica te je time i njemu pričinjena materijalna šteta.

Policija provodi izvide u oba slučaja, u Otoku i Privlaci, te će nadležnom državnom odvjetništvu podnijete odgovarajuće kaznene prijave.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno