8 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Tomislav Biber osvojio 5. Vinkovci Open, Nikolini Raguž pripao dres olimpijskog prvaka

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U sportskoj dvorani Lapovačke škole, pod organizacijom STK Cibalia, održan je 5. Vinkovci Open, stolnoteniski turnir za seniore i veterane na kojem se okupilo devedesetak sudionika iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja – Srbije te Bosne i Hercegovine.

Član kluba organizatora turnira, Tomislav Biber, osvojio je prvo mjesto u apsolutnoj kategoriji, iza sebe ostavio je klupskog suigrača Davora Lončara, dok su treće mjesto podijelili Žarko Valentić iz Duge Rese i Matija Barić iz Čakovca. Najbolji u kategoriji 60+ bio je Vinko Legin iz KOS Kotoribe, Đorđe Stanić iz Novog Sada odnio je pobjedu u kategoriji do 59 godina, u kategoriji onih deset godina mlađih zlato oko vrata kući je odnio Vukovarac Nikola Stanojević, a jedina pobjednica među muškim kolegama bila je Nikolina Raguž iz Požege koja je izborila prvo mjesto u kategoriji do 39 godina.


Na otvorenju turnira ugostili su kondicijskog trenera Ma Longa, Tomislava Stepića, Slavonca koji ga je godinama trenirao, vraćao u formu nakon operacija te pripremao za velika natjecanja, uključujući i ovogodišnje Olimpijske igre u Tokiju na kojima je osvojio zlato. Tomislav je svakako jedan od zaslužnih za Ma Longovu dugovječnost na vrhu svjetskog stolnog tenisa, a na otvorenju je podijelio nekoliko savjeta za takav uspjeh. „Njegov dan obilježen je velikom količinom rada i truda, kao što je to slučaj u većini sportova ako želite biti na vrhunskoj razini. Ma Long trenira minimalno dva do tri sata dnevno jer ipak stolni tenis je sport vještine i potrebno je puno puta ponoviti isti potez kako bi ga usavršili”, rekao je Stepić koji je u grad na Bosutu donio dres aktualnog olimpijskog prvaka Ma Longa, ponajboljeg kineskog, a ujedno i svjetskog stolnotenisača, a on je pripao već spomenutoj pobjednici u kategoriji do 39 godina, Požežanki Nikolini Raguž.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno