17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Županijski HDZ: Apeliramo na naše seljake da ne slušaju nekolicinu “nadrilječnika” iz DP-a i Suverenista, nego struku

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

“Želimo izraziti razumijevanje sa svinjogojcima, koji se nose s posljedicama afričke svinjske kuge”, stoji u priopćenju za javnost Županijskog odbora HDZ-a nakon današnjeg prosvjeda svinjogojaca uz poziv hrvatskom Selu da ne nasjeda na manipulacije.

“Apeliramo na naše poljoprivrednike i svinjogojce da slušaju što govori struka i znanost, a ne nekolicina ”nadriliječnika’ iz Domovinskog pokreta i Suverenista, koji na prizeman način parazitiraju nad ovom krizom i žele politički profitirati na grbači svinjogojaca. I danas su to pojedinci iz njihovih redova činili nastojeći iskoristiti prosvjed svinjogojaca za potrebe vlastite predizborne kampanje. Isti ti akteri, tijekom pandemije koronavirusa dovodili su u pitanje mjere za zaštitu zdravlja, cijepljenje i rad Stožera civilne zaštite”, stoji u priopćenju vukovarsko-srijemskog HDZ-a.

“Napominjemo da je riječ o ozbiljnoj bolesti koja je pogodila i niz drugih zemalja, a za koju nema ni cjepiva niti lijeka. Ističemo da Ministarstvo poljoprivrede u suzbijanju afričke svinjske poduzima mjere koje predlaže i podržava veterinarska struka”, navode uz podatak kako je do sada eutanazirano oko 2,5 posto ukupnog svinjskog fonda u Hrvatskoj.


Da nije bilo mjera, znatno bi veći broj svinja morao biti eutanaziran, naglašavaju.

“Stoga izražavamo podršku ministrici Vučković koja je učinila sve što je u njezinoj moći da se epidemija afričke svinjske kuge obuzda i da se, koliko god je moguće, smanje razmjeri šteta. Važno je i što je Vlada reagirala brzo i osigurala 30 milijuna eura za potpore svinjogojcima, što će pomoći u svrhu nadoknade gubitka i oporavka proizvodnje”, ističe se u priopćenju dodajući:

“Uz to što nude lažna rješenja svinjogojcima, iz Domovinskog pokreta odlučili su raditi na vlastitoj vidljivosti tako što namjeravaju određivati tko je dobrodošao, a tko ne pokloniti se žrtvama Vukovara i Domovinskog rata 18. studenoga. Nastoje privatizirati najveću žrtvu hrvatskog naroda za svoje predizborne potrebe i poticati podjele u društvu. Srećom, i hrvatski branitelji i hrvatski građani dobro vide tko je tko, i prave razliku između ozbiljnih i odgovornih, i onih koji nemaju što ponuditi pa manipuliraju hrvatskim svetinjama, potiču govor mržnje i obmanjuju poljoprivrednike neznanstvenim teorijama nema ništa drugo za ponuditi hrvatskim građanima”, referiraju se iz HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, zaključno na poruke koje ovih dana stižu iz Vukovara uoči 25. Kolone sjećanja odnosno obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Priopćenje za javnost županijskog HDZ-a

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno