24 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Županijsko natjecanje “Sigurno u prometu”

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U sportskoj dvorani osnovnih škola Ivana Gorana Kovačića i Josipa Kozarca u Vinkovcima danas je održano županijsko natjecanje učenika osnovnih škola “Sigurno u prometu”. Prometno edukativnu akciju “Sigurno u prometu” tradicionalno organiziraju Hrvatski autoklub, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Agencija za odgoj i obrazovanje. Natjecanje na razini Vukovarsko-srijemske županije i ove godine proveo je Autoklub Vinkovci u suradnji s Postajom prometne policije Vinkovci i osnovnim školama, a okupilo je 12 škola. Akcijom su obuhvaćeni učenici petih i šestih razreda osnovne škole, a cilj je educirati učenike kako se ponašati u prometu na siguran način.”Mlade generacije moramo educirati i za danas i za budućnost. U budućnosti to su vozači koji će upravljati automobilom na cesti, dok su danas sudionici u prometu kao pješaci i kao biciklisti. Želimo utjecati koliko možemo da budu odgovorni u svakoj ulozi u prometu”, ističu organizatori.

Prvo mjesto pojedinačno kod dječaka osvojio je Gabrijel Musa (OŠ M. A. Reljkovića, Cerna), drugi je bio Nikola Matak (OŠ I. G. Kovačića, Vinkovci), dok je treći bio Ivan Ognjanović (OŠ I. Kozarca, Županja).

U kategoriji djevojčica prvo mjesto osvojila je Klara Damjanović (OŠ I.G. Kovačića, Vinkovci), drugo mjesto osvojila je Martina Šarić (OŠ S. Antolovića, Privlaka), a treća je bila Maja Vig (OŠ J. Benešića, Ilok).

U ukupnom poretku prvo mjesto osvojila je OŠ I.G. Kovačića, Vinkovci, druga je bila OŠ I. Kozarca, Županja, a treća OŠ M.A. Reljkovića, Cerna.

Prema navedenim rezultatima postignutima u pojedinačnom plasmanu, ekipu Vukovarsko-srijemske županije za državno natjecanje u Rovinju čine: Gabrijel Musa, Nikola Matak, Klara Damjanović i Martina Šarić.


Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno