Mladi, perspektivni i specifični glazbenik, Vedran Ljubenko, predstavlja svoj šesti singl zanimljivog naslova “Ne diraj me, ne diram te”. Vedrana se sjećamo iz natjecanja The Voice – Najljepši glas Hrvatske, u kojem je došao do finala te kao jedne od mladih pjevačkih snaga najgledanije HTVove zabavne emisije A strana. Po završetku treće sezone A strane, Ljubenko se nastavio baviti onim što najviše voli, a to je stvaranje kantautorskog rada.

“Na samome početku 2018. godine, sjeo sam za stari raštimani klavir kod roditelja u Dubrovniku i krenuo skladati jinglove. Na početku mi se činilo da sam stvorio ludu rusku melodiju, no nakon mjesec dana doživio sam potpunu inspiraciju za stihove koje sam napisao i spojio s glazbom u manje od pet minuta. Tako sam sastavio i aranžman te sve snimio uz pomoć mojih dragih prijatelja, Mahira Kapetanovića Mahkey i Igora Drvenkara, producenta ove pjesme.” objašnjava Vedran kako je nastala pjesma.

Vedran Ljubenko, 2019. | Foto: Matija Vaniček | Star Media press

I ovaj put Vedran Ljubenko je autor glazbe, stihova i aranžmana, dok je za produkciju zaslužan već spomenuti Igor Drvenkar, ispred studija Performer Point. Uz Vedranov prepoznatljiv vokal, u pjesmi su prateće vokale otpjevali Bruna Oberan, Elena Stella te Mahir Kapetnaović Mahkey.

Na pitanje “O čemu pjesma govori?” Ljubenko odgovara: “Želio sam opisati ljudsku psihu u svakodnevnim ljubavnim odnosima. Ili se voliš ili se mrziš, tanka je granica. Odnosi su puni manipulacija i sebičnosti, pa tko ih bolje prikrije, bolje prolazi. Često baziranje na površnim osjećajima i ne shvaćanje jedno drugog dovodi do velikih promjena i oscilacija, razilaženja ljudi ili nastavka odnosa bez imalo žara. Svatko bira u životu što želi.”

Dodatno iznenađenje ja da se Vedran po prvi puta prihvatio montaže video spota za pjesmu “Ne diraj me, ne diram te”, koji je sastavio od niza fotografija, čiji je autor Matija Vaniček.

Da je Ljubenko jedan od ozbiljnih mladih snaga domaće glazbene scene potvrđuje i njegov stav o planovima za koje kaže: “Nakon ove pjesme planiram dovršiti album i na jesen ga podijeliti s javnosti.”