-4 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

150 mladih sportom potvrdilo svoj izbor protiv ovisnosti

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Motivacijskim danom zaokružene su ovogodišnje aktivnosti Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije, a u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenoga do 15. prosinca.

Dupkom ispunjena velika županijska vijećnica učenicima svih vinkovačkih škola, ujedno sudionicima natjecanja „Plivajmo za zdrave Vinkovce“, potvrdila je kako je više od 150 mladih Vinkovčana jasno iskazalo svoj izbor.

 

Njima i odgojno-obrazovnim djelatnicima zahvalio je zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Franjo Orešković, ujedno predsjednik Povjerenstva podijelivši medalje u društvu resornog pročelnika.

Iskazali su se, rekao je, prije svega, svojim radom, zalaganjem, kreativnošću i idejama.

„Svojim primjerom iskazali su svoj stav, životni odabir i razmišljanje i na tome im čestitam jer su postali uzor, kako vršnjacima, tako i mnogim drugima. Želim im svako dobro i kao predsjednik povjerenstva potvrđujem kako ćemo uvijek stati iza njih i iza svake dobre ideje”, poručio je Orešković.


Nakon što su im dodijeljene plivačke medalje i priznanja zajedno su sudjelovali na kvizu znanja o ovisnostima među kojima su se u finaliste ove godine upisali i štićenici Dječjeg Doma Sveta Ana. Reprezentacija od njih petnaestak, učenika od 5. do 8. razreda većinom OŠ Josipa Kozarca i A.G.Matoša, branila je boje svoga Doma znanjem o prevenciji ovih pošasti koje im usađuju od najranije dobi. Uslijedile su vrijedne nagrade za trud i zalaganje.

„Naša djeca i u školama prolaze sve preventivne programe pa tako i u Domu kroz cijelu godinu, a kojima je cilj borba protiv ovisnosti, a evo sada u mjesecu borbe protiv ovisnosti, posebno nam je drago i čast nam je što možemo biti finalisti kviza”, istaknula je ravnateljica Dječjeg Doma Zrinka Mikić.

Na temu konzumacije alkohola među djecom i mladima, u nastavku je održano predavanje i prezentacija sociologinje Ive Brčić, a druženje je završeno zajedničkim kićenjem drvca ispred zgrade Županije s kuglicama na kojima su slogani djece poslani na ovogodišnji natječaj Povjerenstva.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno