U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom “Bubamara”održana je tiskovna konferencija povodom 11. po redu Rock Marinfesta, rock koncerta koji se održava u čast tragično preminulom gitaristu Marinu Pokrovcu. Festival je najavio Ivan Grigić, predstavnik “Bubamare”, predstavivši 6 izvođača koji nas očekuju ove godine: “Za ovogodišnji festival priredili smo, po našem mišljenju, odlične izvođače. Počeo bih s lokalnim snagama, tu je naš vinkovačko nuštarski kantautor Jale koji iz godine u godinu napreduje u svakom pogledu. Zatim Septica koja je bila na svim dosadašnjim festivalima, a ove godine će nastupiti u nešto izmijenjenom sastavu. Treći bend je The Karambol za koji bih rekao da zvuči bolje nego ikad prije. Tu je i bend iz Zagreba – The Miceks, odličan rock bend i vjerujem da većina rockera to zna, a ostali će ih imati priliku upoznati. Dolazi i naš Slavonac Kandžija i Gole žene koji je, po meni, jedan od boljih tekstopisaca u Hrvatskoj, i po duhovitosti i po oštrini. I za kraj bih ostavio dijelom naše sugrađane, Kojoti, vinkovačko zagrebački bend koji je nakon 16 godina stanke ponovno u pogonu”.

Ovogodišnji festival bit će održan 28. prosinca s početkom u 20 sati, a donosi i izmjenu vezanu za cijenu ulaznica. Prethodnih godina cijena ulaznica je bila 50 kuna u pretprodaji, a 70 kuna na dan koncerta.Ove godine su cijene malo korigirane, pa će ulaznica biti 40 kuna u pretprodaji, a 60 kuna na dan koncerta. Unazad 6 godina, pa tako i ove, koncert je sav svoj prihod namijenio Udruzi Bubamara, u ovom slučaju otvaranju Buba Bara. Bar je to u kojemu će raditi osobe s invaliditetom, prvenstveno one sa sindromom Down, ali i one s drugim invaliditetima. Ova ideja naišla je na fantastičan odjek u javnosti, a bar bi trebao biti otvoren na proljeće.

Kao i svake godine, za plakat je zaslužan Dubravko Mataković, a Grigić je spomenuo i Vladu Bakarića dodavši da bez njega Marinfest ne bi ni postojao. Zahvalio se i svim sponzorima koji svake godine izlaze maksimalno u susret te Gradu koji festival pomaže s 10 tisuća kuna.”Sve je spremno i garantiram da će biti odlična zabava kao i na prijašnjih 10 festivala. Pozvao bih sve Vinkovčanke i Vinkovčane željne dobre zabave da dođu, jer uz onu humanitarnu notu, ovim festivalom obogaćujemo i ponudu grada Vinkovaca”, dodao je Grigić za kraj.