12 C
Vinkovci
Petak, 19. travnja 2024.

HDZ grada Vinkovaca: Osnovan Izborni stožer za izbore za vijeća mjesnih odbora

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Gradski odbor HDZ-a Vinkovaca večeras je osnovao Izborni stožer za pripremu za travanjske izbore za vijeća mjesnih odbora, a na sjednici riječi je bilo i o izborima za EU parlament te o sutrašnjoj sjednici vinkovačkog Gradskog vijeća.

Uobičajeno pred sjednicu Gradskog vijeća Grada Vinkovaca sastao se Gradski odbor HDZ-a Vinkovci kako bi se zajednički razmotrile točke dnevnog reda. Osim osam točaka koje će se sutra naći na Gradskom vijeću, razmotrena je i aktualna politička situacija u gradu, a najveći naglasak je stavljen na predstojeće dvoje izbore u gradu Vinkovcima.

“To su prvo izbori za vijeća mjesnih odbora koji će biti krajem travnja, a nakon toga, krajem svibnja, izbori za Europski parlament. Organizirali smo Izborni stožer na razini gradske organizacije, ali i po temeljnim ograncima. Ono što očekujemo od naših dužnosnika na lokalnoj razini je da izaberu najbolje ljude za izbore za vijeća mjesnih odbora. Ljude koji su ugledni u Vinkovcima, koji žive u svom gradu, koji žele dati jedan doprinos boljem životu svoga dijela grada. Dakle, treba se pripremiti i izabrati najbolje osobe koje bi mogle predstavljati svoj dio grada na ovim izborima”, istaknuo je predsjednik GO HDZ-a Vinkovaca i predsjednik Gradskog vijeća Mladen Karlić.


Istodobno, istaknuo je Karlić, radit će se na pripremi za izbore za Europski parlament “I na tome ćemo ponovno mobilizirati naše članove. I gradonačelnik i mi kao gradska politika, obići ćemo sve temeljne ogranke, sve dijelove grada i kroz razgovor, i, naravno, kroz druge sustave informiranja, Facebooka i svih drugih modela, pokušati doći do što većeg broja naših sugrađana koji bi trebali izići na te izbore”, istaknuo je Karlić.

Večerašnja sjednica svakako bila je prilika i za osvrt na nedavni posjet ministrice Gabrijele Žalac, koja je u Vinkovcima prezentirala podjelu na nove NUTS 2 regije, koja će, istaknuo je Mladen Karlić, omogućiti poduzetnicima, ne samo u gradu Vinkovcima nego u cijeloj županiji i Slavoniji, puno bolje uvjete u povlačenju europskih sredstava.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno