18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

40-ak mališana Aurelijinog kampa oduševljeni posjetom našoj medijskoj kući Novosti

Više od autora

- vl promo-


U sklopu projekta Aurelia kamp, grad Vinkovci prvi put ima ljetni kamp, koji će povezati sport, znanost i kulturu, a namijenjen je najmlađima. Ovaj sportsko-edukativni kamp provodi se pet dana u tjednu kroz tri tjedna, od 27. lipnja do 15. srpnja, svaki tjedan jedna skupina djevojčica i dječaka. A polaznici Aurelia kampa danas su bili u posjetu našoj medijskoj kući Novosti gdje su se upoznali s realizacijom radijskog programa te radom novinarske redakcije i grafičkog odjela, a i sami su se mogli okušati u eteru, u pisanju vijesti te u crtanju loga Vinkovačkog lista.

U ovom drugom tjednu imamo ukupno 36 djece, a naš će kamp u tri tjedna posjetiti oko 100 dječaka i djevojčica, a povratne informacije roditelja su stvarno odlične. Danas smo posjetili Novosti i stvarno nam je bilo odlično. Djecu je najviše impresionirao Radio Vinkovci i to što su se po prvi put mogla javiti u eter. Svakoga jutra djeca se okupljaju između 7 i 8 sati, a onda imaju doručak u našoj sportskoj udruzi. Nakon toga slijede sportske aktivnosti, a svakog dana na programu je neki drugi sport, primjerice tenis, univerzalna škola sporta, plivanje na bazenima, košarka… Poslije sporta imamo ručak u OŠ Ivana Mažuranića, a poslijepodne su edukativne radionice u okviru kojih posjećujemo Gradski muzej, Gradsku knjižnicu, Vinkovačku televiziju i Novosti.  Ovaj kamp je stvarno aktivan i nudi polaznicima aktivne praznike s razvojem u sportskom i u kognitivnom smislu. Glavno pravilo kampa je da djeca ne koriste mobitele i da nemaju pristup igricama u ovih 8 sati kojih provedu s nama. U fazi odmora djeci ubacujemo igre koje smo mi igrali kao mali, a to se njima jako sviđa”, rekao je Josip Džakula, trener Futsal Aurelie.

Glavni cilj ovog ljetnog kampa je da se djeci omogući sportska i edukacijska aktivnost u vremenu ljetnih praznika, kada roditelji često imaju problem što njihova djeca trebaju raditi tijekom praznika. Djeca će imati i radionice iz engleskog jezika i STEM područja, a za to će se pobrinuti sponzori Helen Doron i Tinker Labs. Također, u projekt je uključena i edukacija o odlaganju otpada te prometnim pravilima.

Meni se Aurelia kamp jako sviđa. Sve je odlično, kao i hrana u 6. školi. U ponedjeljak smo imali tenis, a danas smo imali plivanje, dok ćemo sutra imati košarku, a u četvrtak ćemo ponovno plivati i u petak nam ponovno slijedi tenis. Mislim da je ovaj kamp jako zabavan i mislim da će mi se sve svidjeti i pohvalio bih ovaj kamp. Radio Vinkovci su mi svakako jedno od najboljih mjesta koje sam posjetio i tu mogu naći svoj mir za napisati nešto te sam naučio pisati vijesti”, rekao nam je Šimun Zulumović, polaznik Aurelia kampa.

U današnjoj posjeti Novostima polaznica Maja Orešković nacrtala je dugu i suncokret, dok Laura Džakula govori kako joj je najzanimljivije bilo u eteru Radio Vinkovaca i kada su se snimali, a jedan od najpoznatijih TikTokera svoga uzrasta (@lukaxproxd0) Luka Žodlin, također je istaknuo kako mu se cjelokupni kamp sviđa i da uživa.

Dobar dan, ja sam jabuka, tj. Jakov. Jako volim igrati nogomet, a u Aureliji treniram futsal. Ljetni kamp mi se sviđa i svi navijajte za Aureliju!”, za kraj je svima poručio Jakov Džakula.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno