13 C
Vinkovci
Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Izviđači Jarmine proveli dan s djecom vrtića Vukovar 1

Više od autora

- vl promo-
Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Zahvaljujući izviđačima iz Jarmine, djeca iz skupine Ljubičice otkrivali su tko su izviđači te i sami postali izviđači na jedan dan. Proveli su prijepodne u park šumi Adica te u prirodi i kroz aktivnosti u njoj saznali da izviđači vole prirodu i brinu se o njoj te da je cijeli svijet njihova domovina.

U jednom prijepodnevu koje su proveli u prirodi podizali su šatore, vježbali vezanje čvorova, skupljali granje, igrali različite pokretne izviđačke igre, učili izviđačku molitvu, palili logorsku vatru te pripremali hranu. Izviđači su s njima podijelili svoja iskustva boravka u prirodi te su odgovarali na njihova pitanja.


Za vrijeme paljenja logorske vatre bio i vatrogasac pa su djeca s velikim zanimanjem pratila i kako se gasi logorska vatra. Na ovaj način žele naglasiti važnost kretanja, boravka u prirodi i pozvati roditelje da aktivnostima u prirodi iskoriste ovo proljetno vrijeme.

Ovom su suradnjom upoznali djecu s aktivnošću koja im u budućnosti može biti i jedan od važnih, kvalitetnih hobija i načina života. “Zahvaljujemo Udruzi katoličkih izviđača ”Jarmina” na suradnji i nadamo se njezinom nastavku.”, rekla je pedagoginja dječjeg vrtića Vukovar 1 Olesja Beč.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno