27 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

68. sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija u znaku rekonstrukcije škola i izgradnje školskih sportskih dvorana

Više od autora

- vl promo-

U Gradskom muzeju Vukovar, odnosno prostorima Dvorca Eltz, održana je 68. sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na kojoj se, između ostalog, razgovaralo o ostvarenom u ovoj godini, programu plana i financijskom planu za 2024., dok je tema vezana uz natječaj za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole privukla najviše pozornosti.

FOTO: Kristijan Toplak

„Jedna od ključnih točaka sastanka, koju je inicirala Vukovarsko-srijemska županija, bila je točka vezana uz školske odbore i broj članova predstavnika osnivača za koje smo tražili povećanje broja. Isto tako, dotaknuli smo se i teme kriterija koji su određivani prilikom prijave projekata rekonstrukcije škola i izgradnje školskih sportskih dvorana. Naši zahtjevi, koje planiramo predstaviti prvo na sastanku povjerenstva Hrvatske zajednice županija, a onda i Vladi RH, odnose se na kriterij brojnosti učenika koji je izravno povezan s postotkom i mogućnošću sufinanciranja“, rekao je župan Damir Dekanić dodavši kako su ostale teme bile uobičajene za zajednicu župana.

FOTO: Kristijan Toplak

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Hrvatske zajednice županija i brodsko-posavski župan dr.sc. Danijel Marušić koji se u svom obraćanju zahvalio županu Dekaniću na domaćinstvu, a svim stanovnicima najistočnije županije povodom Dana županije poželio je svako dobro, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu. „Uz već spomenute teme, bilo je još razgovora o kontinentalnom turizmu, odnosno legalizaciji klijeti koja je isto tako važna, posebice za županije koje se bave kontinentalnim turizmom te o izmjeni zakona o buci kojim se može omogućiti lakši i brži rad gospodarskih subjekata“, kratko je istaknuo Marušić najavivši prvi Njemačko-hrvatski poslovni forum koji će se održati 20. studenog u Zagrebu.

FOTO: Kristijan Toplak
FOTO: Kristijan Toplak

Hrvatska zajednica županija sudjeluje u kreiranju svih zakona, a imaju više od 20 radnih skupina koje aktivno sudjeluju u kreiranju zakona i podzakonskih akata koji se preslikavaju na život u lokalnim, odnosno regionalnim sredinama. „To su važni zakoni koji, ako su postavljeni na pravi način, omogućuju lakše funkcioniranje gospodarstvenika i turističkih djelatnika te svih onih područja kojima se Županija bavi“, dodao je predsjednik Zajednice zaključivši kako je zadovoljan turističkom ponudom svih pet slavonskih, ali i ostalih kontinentalnih županija te da ga veseli činjenica da je kontinentalni turizam sve priznatiji i poželjniji.

FOTO: Kristijan Toplak
FOTO: Kristijan Toplak

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno