14 C
Vinkovci
Subota, 28. rujna 2024.

Učenici otočke škole izletom na Virove obilježili dane biološke raznolikosti i zaštite prirode

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko – srijemske županije obilježila je u suradnji s Osnovnom školom Josipa Lovretića iz Otoka.

Učenici šestih razreda imali su priliku posjetiti poučnu šumsku stazu Virovi, koja se nalazi u dijelu Natura 2000 ekološke mreže Vukovarsko-srijemske županije – Spačvanskom bazenu.

Uz stručno vodstvo i prezentaciju djelatnika Javne ustanove Marija Raguža, imali su priliku čuti zanimljivosti o strogo zaštićenim vrstama biljaka i životinja koje imaju stanište na ovome području, iznimno vrijednom za biološku raznolikost naše županije.

Sama poučna šumska staza na Virovima i Ložama izgrađena je prije šest godina, kroz aktivnosti projekta koji se financirao iz Programa NIP, a često je korištena za edukaciju učenika.

Na taj se način kontinuirano nastavlja podizanje razine svijesti o potrebi očuvanja biološke raznolikosti Vukovarsko – srijemske županije među učeničkom populacijom, koja upoznaje  vrijednosti staništa i vrsta zaštićenih Zakonom o zaštiti prirode Republike Hrvatske.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno