23 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

I ovog ljeta bez sezonskog povećanja cestarina

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Prije samog početka turističke sezone, cijene cestarina „skaču” pa vozači koji putuju od 15. lipnja do 15. rujna cestarinu u pravilu plaćaju 10% više. No, do poskupljenja neće doći ni ove godine. Kao i prethodne dvije, pandemijske godine, u cilju potpore turističkoj sezoni neće se uvoditi sezonsko povećanje cestarine, saznaje SiB.hr.

“Isto tako na snazi ostaje i mjera pomoći prijevoznicima odnosno produljuje se primjene dodatnog popusta od 7% za EURO 6 vozila, što uz postojeći popust od 42,4 % iznosi gotovo 50% cijene od cestarine”, javljaju iz Hrvatskih autocesta dodavši kako je u prva četiri mjeseca ove godine na svim autocestama u nadležnosti HAC-a zabilježen promet nešto više od 16,5 milijuna vozila, a zajedno su platili gotovo 746 milijuna kuna cestarina, bez PDV-a. U odnosu na prošlu godinu, radi se o povećanju od 26%.


“Ono što je još bitnije je i da je promet veći i u odnosu na dosad rekordnu 2019. i to za čak 7%. Ako se rast prometa nastavi ovom dinamikom svakako možemo očekivati dobru turističku sezonu”, naveli su iz HAC-a.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno