23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

AFC, Radnički i Dilj pobjednici trećeg izdanja Dilj Cupa 2024.

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Uz odličnu organizaciju NK Dilj uspješno je organizirao 3. po redu međunarodni “Dilj Cup 2024.”. U dva dana nogometa, borbe, navijanja, veselja i suza sudjelovalo je ukupno 57 ekipa u tri kategorije: 2013./2014., 2015./2016. i 2017./2018.

U najbrojnijoj kategoriji, a ujedno i najstariji igrači na ovom turniru, do finala su dogurali Akademija fudbala Sombor (AFC) i NK Radnički Županja, a prvo mjesto osvojila je AFC. Do trećeg mjesta u istoj kategoriji došla je FK Ilička iz Brčka, još jedna inozemna ekipa koja je u borbi za postolje pobijedila domaći NK Dilj 1.

Turnir u kategoriji 2015./2016. osvojio je NK  Radnički Županja, drugoplasirani je HNK Vukovar 91, a brončane medalje osvojili su mali nogometaši iz FK Internacional Sombor.

Do prvog mjesta u najmanjem uzrastu 2017./2018. godište došli su domaći igrači koji čine ekipu NK Dilj 1, a u finalnom dvoboju svladali su HNK Vukovar 91. Nakon što su svladali FK Iličku Brčko, osječki Grafičar-Vodovod osvojio je treće mjesto.

„Presretni smo što se okupio ovako veliki broj ekipa, pogotovo što su nam došle tri ekipe iz Srbije i dvije iz BiH. Bila je fer i korektna borba, nije bilo ozljeda i presretni smo što je cjelokupan turnir protekao u najboljem redu”, rekao je Zvonko Mendeš, predsjednik Škole nogometa NK Dilj.

Da gostima i posjetiteljima turnira ništa ne fali, organizaor je osigrurao bilo okrijepu od hladnog pića do slasnih zalogaja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno