U nedjelju, 28. travnja 2019. godine u Zagrebu na 50 metarskom bazenu Svetice održano je 1. otvoreno ekipno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju na kojem je nastupila i plivačica PK “Cibalae” Vinkovci Ana Marija Kovač.

Od najboljih hrvatskih plivača na ovom natjecanju nastupili su Kristijan Vincetić, sudionik na trima paraolimpijskim igrama i aktualni svjetski rekorder u disciplini 1500 m, te Ante Rađa, brončani s posljednjeg svjetskog prvenstva te Paula Novina i Tomi Brajša.

Na natjecanju su također nastupili i slovenski paraolimpijac Darko Đurić, aktualni europski prvak, Austrijanka Sabine Weber, aktualna svjetska prvakinja i europska viceprvakinja, Andreas Ernhofer, brončani s posljednjeg europskog prvenstva, Slovakinja Tatjana Blattnerova, svjetska prvakinja, te paraolimpijac Ilija Tadić iz Crne Gore.

U ovako jakoj konkurenciji Ana Marija Kovač osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju u disciplini 400 metara slobodno, iako je isplivala bolje vrijeme od prvoplasirane Austrijanke Sabine Weber, način bodovanja je Ana Mariju stavio na drugo mjesto.

U disciplini 100 metara slobodno Ana Marija je osvojila 6. mjesto i najbolje je plasirana plivačica u svojoj klasifikacijskoj skupini S14. Ana Marija Kovač nastupila je u tri discipline, 400 metara slobodno, 100 metara slobodno i 50 metara slobodno, te u svim disciplinama isplivala osobne rekorde.