2 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Antun Živić i Filip Nikolić pobjednici utrke zaprega na Konjičkoj reviji

Više od autora

- vl promo-


Na Kunjevcima je, u organizaciji Konjičkog kluba Maestoso Vinkovci, održana 9. Konjička revija u sklopu koje je održano i 1. kolo Croatia kupa u vožnji dvoprega i jednoprega.

Zabavni dio programa manifestacije ponudio je besplatnu vožnju fijakerima za sve posjetitelje, a mališani su se mogli igrati u igraonici. Kao šećer na kraju cijele revije uprizorena je scena povratka iz lova koja je bila omiljena zabava visokog plemstva u vremenima dvora, a izveli su je članovi udruge Nobiles de Croatia.

Pobjednik 1. kola Croatia kupa u vožnji dvoprega bio je Antun Živić koji je imao uvjerljivo najbolji rezultat u zahtjevnom poligonu. Pobjedom se okrunio i prije dvije godine, stoga naslov vraća u rodno Đakovo, a Živić je član Državne ergele Đakovo i Lipik. Jahao je na konjima grla Siglavy Trofetta i Maestoso Mara.

Pobjednik dvoprega – Antun Živić

“Osjećaj je dobar jer nakon stanke zbog korone ponovno smo krenuli u Croatia kupove. Svaki dan smo u treningu, a da bi pobijedili morate imati uza sebe i faktor sreće, ali najveću ulogu imaju ljubav prema konjima i svakodnevni rad s njima”, rekao je Živić.

Drugoplasirani je bio Vinko Katić iz Konjičkog kluba Pleternica, dok je 3. mjesto zauzeo Ivan Đurasović član Konjogojske udruge Lipicanac-Rušćica.

Najbrži u kategoriji jednoprega bio je domaći predstavnik, Filip Nikolić, a njegov klupski kolega Ilija Blažević završio je kao trećeplasirani. Između Vinkovčana, na drugom mjestu, našao se Dražen Mađarević iz Konjičkog kluba Pleternica.

Gradonačelnik grada Vinkovaca, Ivan Bosančić, istaknuo kako se Vinkovčani vole poistovjetiti s konjičkim sportom i tradicijom te kako želi da Konjička revija još više naraste kako bi se manifestacija podigla za razinu više.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno