17 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

Bajkom sva od šećera otvoreno 29. Lutkarsko proljeće u Vinkovcima i Ivankovu

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Nakon prvog dijela 29. Lutkarskog proljeća koji je održan od 18. do 22. ožujka, u Vinkovcima je „Bajkom sva od šećera” otvoren drugi dio ove manifestacije, koja je kad je riječ o lutkarstvu, možda i najveća u Hrvatskoj.

Organizatori su se za ovu prigodu potrudili i ispred kazališta „instalirali” napuhance za djecu kako bi se djeca prije predstave malo opustili nakon vrtićkih i školskih obaveza. Tako se u centru grada u popodnevnim satima mogla čuti glazba uz dječji krik i smijeh. „Ove godine morali smo lutkarsko proljeće iznimno raditi u dva dijela zbog obnove zgrade vinkovačkog kazališta. U cijelu priču priključila se i Općina Ivankovo sa svojom također novom obnovljenom dvoranom”, izjavio je producent Samir Raguž iz Umjetničke organizacije Asser Savus.

Najviše predstava organizirano je za djecu iz gradskih vrtića i osnovnih škola u prijepodnevnim satima, a tri predstave, podsjeća Raguž, organizirane su i za ostalu djecu iz grada u poslijepodnevnim satima. Inače „Bajka sva od šećera”, kojom je otvoreno Lutkarsko proljeće u Vinkovcima, zajednička je predstava Kazališta Virovitica i Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci autorice Sare Lustig. Priča je to o jednoj Crvenkapici, jednoj Baki i jednom neobičnom Vuku koji voli djecu, a još više voli slatkiše i kolače.U ime Grada Vinkovaca riječ je dobila i zamjenica pročelnice Upravnog odjela za kulturu i turizam Jasna Garvanović koja se zahvalila Umjetničkoj organizaciji Asser Savus što su za naše najmlađe u Vinkovce donijeli ono najbolje od lutkarskih predstava.

„Pozivam sve građane da sa svojim najmlađima dođu u kazalište i svi zajedno se dobro zabave. Kao i svake godine u prijepodnevnim satima bit će izvedeno puno predstava na koje će doći naši vrtići i škole”, poručila je zamjenica pročelnice Jasna Garvanović. Grad Vinkovci poklanja najmlađima sve predstave ovogodišnjeg izdanja Lutkarskog proljeća u poslijepodnevnim terminima, a ukupno će u Vinkovcima i Ivankovu biti 13 predstava. Kada se na taj broj doda i 70 predstava iz prvog dijela Lutkarskog proljeća u konačnici dolazimo do brojke od sveukupno 83 predstave na 29. Lutkarskom proljeću.

Pokrovitelji ovogodišnje lutkarske manifestacije su Vukovarsko-srijemska županija, Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Vinkovci uz producente Umjetnička organizacija Asser Savus i Gradsko kazalište Joza Ivakić Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno