28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

“Beeram domaće” vraća se u centar grada, grla osvježava 10 craft pivara

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ovaj vikend rezerviran je za već svima poznat vinkovački festival craft piva „Beeram domaće”. Centar grada lokacija je ovogodišnjeg izdanja, prvenstveno zbog toga što traje jedan, a ne dva dana kako su Vinkovčani naviknuli.

„Našim sugrađanima je lakše posjetiti nas u centru, a i oni koji nisu namjernici prije će nas vidjeti i posjetiti. Deset craft pivovara sudjeluje na festivalu, a to su uglavnom pivari iz Slavonije plus nekoliko iz Zagreba i Daruvara. Program kreće od 16 sati uz teme ostakljenje piva i priče o pivu, dok će glazbeni program započeti u 19 sati”, rekao nam je jedan od organizatora Ivan Vorgić.

Kako je to bilo i do sada, glazbeni aranžman atraktivan je dio festivala i stvara još veći interes posjetitelja.  „Nastupaju tri benda. Najprije „Sonic Eye”, zanimljiv trojac hard rock izričaja, nakon njih naši dečki „Delta 21” i za kraj glavni izvođač je Damir Urban&4”, saznajemo od organizatora.

Kaže kako Beeram domaće za cilj ima promovirati craft pivarstvo. Craft scena U Hrvatskoj je i dalje dosta jaka, razvija se i raste, a uz samu promociju naglasak će biti i na poboljšanju turističko kulturne ponude grada Vinkovaca. „Pozivam sve sugrađane da nas posjete i podrže i da se lijepo provedu kao i svih ovih godina do sada”, dodao je Ivan Vorgić.

Podsjetit ćemo kako je festival prvi put održan 2018. godine i pokrenut je na inicijativu našeg sugovornika, inače začetnika proizvodnje piva Valens, sada već svima nam dobro poznatog piva u Vinkovcima. Prva i jedina vinkovačka craft pivovara Valentinijan d.o.o osnovana je 2016. godine i upravo njezini proizvodi dio su ponude svakog festivala do sada.

Sve u svemu, napokon smo dočekali novo izdanje omiljenog događaja pivoljubaca pa svakako vrijedi posjetiti i iznenaditi nepce nekim novim okusima. Sve je spremno za odličan subotnji provod, a uz sve navedeno, bit će organiziran i kutak za djecu. Ovaj vikend podržite i beerajte domaće!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno