12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Besplatne putne propusnice za mlade

Više od autora

- vl promo-

Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije objavila je kako Discover EU poziva mlade na prijavu za besplatne putne propusnice kako bi nadopunili svoja znanja i vještine te doživjeli raznolikosti kultura i načina života.

Za proljetni krug 2023. možete se prijaviti na Europskom portalu za mlade do 29. ožujka 2023. godine u 12:00, odnosno podne. U internetski obrazac za prijavu potrebno je upisati ispravan broj osobne iskaznice, putovnice ili boravišne iskaznice i mora se odgovoriti na pitanja iz kviza.

Ako se želite prijaviti:

-morate biti rođeni između 1.srpnja 2004. i 30.lipnja 2005. (uključujući te datume)


-u trenutku donošenja odluke o odabiru morate imati zakonito boravište: u državi članici Europske unije uključujući prekomorske zemlje i područja ili u trećoj zemlji pridruženoj programu Erasumus+ (Island, Lihtenštajn, Sjeverna Makedonija, Norveška, Srbija i Turska).

Svi odabrani dobit će i karticu DiscoverEU s popustima na kulturne posjete, obrazovne i sportske aktivnosti, lokalni prijevoz, smještaj, hranu i još mnogo toga. Putovati možete samostalno ili se udružiti s još najviše četvero prijatelja, no i oni moraju ispunjavati uvjete za sudjelovanje. Sudionici s invaliditetom ili zdravstvenim problemom koji im otežava putovanje dobit će pomoć i podršku kako bi mogli sudjelovati u programu.

Savjeti o putovanju mogu se pronaći u grupi DiscoverEU na Facebooku, gdje se možete udružiti s drugima za putovanje te dogovoriti susrete i razmjenjivati ideje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno